ΑθλητικάΕνημέρωση

Ματαιώθηκε ο αγώνας ρεβάνς των δυο ομάδων – Galaksias Portal News

Η FIFA επιβεβαίωσε ότι το Βόρεια ΚορέαΙαπωνία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026 δεν θα γίνει, θεωρώντας ότι δεν υπάρχει ελεύθερη ημερομηνία στο διεθνές ημερολόγιο για επαναπρογραμματισμό.

Ο επαναληπτικός προκριματικός αγώνας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026, ανάμεσα στις εθνικές ομάδες της Βόρειας Κορέας και της Ιαπωνίας, που ήταν προγραμματισμένος ναι γίνει αύριο (26/3) στην Πιονγιάνγκ, «ούτε θα διεξαχθεί, ούτε θα επαναπρογραμματισθεί», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της FIFA, δίνοντας ουσιαστικά την πρόκριση στους Ιάπωνες.

«Η υπόθεση και το αποτέλεσμα της συνάντησης θα υποβληθούν στην πειθαρχική επιτροπή της FIFA», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για το Βόρεια Κορέα – Ιαπωνία.

Μετά την νίκη της Ιαπωνίας με 1-0 στον πρώτο αγώνα στο Τόκιο, η Βόρεια Κορέα επρόκειτο να φιλοξενήσει τον επαναληπτικό αγώνα αυτήν την εβδομάδα, αλλά οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν ξαφνικά την Πέμπτη ότι δεν θα μπορούσαν να οργανώσουν τον αγώνα, χωρίς την παραμικρή εξήγηση.

Στην πορεία, η Ασιατική Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου (CAF) ανακοίνωσε ότι ο αγώνας δεν θα πραγματοποιηθεί καθόλου και η FIFA στην συνέχεια το επιβεβαίωσε, θεωρώντας ότι δεν υπάρχει ελεύθερη ημερομηνία στο διεθνές ημερολόγιο για επαναπρογραμματισμό.

Εάν πάρει το ματς στα «χαρτιά», η Ιαπωνία είναι βέβαιο ότι θα εξασφαλίσει την πρώτη θέση του ομίλου της και θα συμμετάσχει στον τελικό γύρο των ασιατικών προκριματικών για το Μουντιάλ του 2026, που θα διεξαχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, στον Καναδά και στο Μεξικό.

To άρθρο Βόρεια Κορέα – Ιαπωνία: Ματαιώθηκε ο αγώνας ρεβάνς των δυο ομάδων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button