Επικαιρότητα

Πώς εγκλωβίστηκε το χέρι του 57χρονου στη μηχανή ανοίγματος φύλλου (vid) – Galaksias.com

ακρόαση άρθρου

Παραλίγο τραγωδία στα Χανιά: Πώς εγκλωβίστηκε το χέρι του 57χρονου στη μηχανή ανοίγματος φύλλου (vid)

Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας (12/2) στα Χανιά και πιο συγκεκριμένα σε βιοτεχνία παρασκευής καλιτσουνιών, καθώς εγκλωβίστηκε το χέρι ενός 57χρονου άνδρα σε μηχανή ανοίγματος φύλλου ζύμης

Τα χειρότερα αποσόβησαν άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χανίων που έσπευσαν νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας (12/2) σε βιοτεχνία παρασκευής καλιτσουνιών στην οδό Θερίσου απεγκλωβίζοντας μέσα σε ελάχιστα λεπτά το χέρι ενός 57χρονου εργαζόμενου που είχε πιαστεί σε μηχανή ανοίγματος φύλλου. Συνεργάτες του 57χρονου που βρίσκονταν στο χώρο, ειδοποίησαν άμεσα το 199 και το ΕΚΑΒ καθώς φοβήθηκαν για σοβαρή βλάβη στο άνω άκρο του από μια τυχόν λάθος κίνηση τους.

Το περιστατικό σήμανε συναγερμό στην πυροσβεστική υπηρεσία που έσπευσε με δύο οχήματα και επτά άνδρες. Τον άνδρα παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ υπό καταρρακτώδη βροχή, με τους διασώστες να του δίνουν τις πρώτες βοήθειες και εν συνεχεία να τον μεταφέρουν στο Νοσοκομείο Χανίων. Αφού δέχτηκε εξειδικευμένη φροντίδα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, αναχώρησε χωρίς να χρειαστεί νοσηλεία.

Το ατύχημα συνέβη πιθανότατα από λάθος χειρισμό του μηχανήματος. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή του Α΄ Πυροσβεστικού Σταθμού Χανίων Δημήτρη Κατσιφαράκη, «οι πυροσβεστικοί υπάλληλοι που έσπευσαν στον επαγγελματικό χώρο, απεγκλώβισαν το άνω άκρο του υπαλλήλου με γρήγορες διαδικασίες και χωρίς να προκληθεί περεταίρω τραυματισμός».  

Δεκάδες είναι τα ατυχήματα που καταγράφονται κάθε χρόνο σε χώρους εργασίας με τα σωματεία εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να τονίζουν την ανάγκη λήψης μέτρων αυτοπροστασίας και της διενέργειας ελέγχων για τήρηση των κανόνων ασφαλείας.

Πριν από περίπου ένα χρόνο, τον Ιανουάριο του 2023, μια 27χρονη εργαζόμενη σε κρεοπωλείο στο Ασήμι Μεσαράς, έχασε το χέρι της όταν αυτό πιάστηκε σε μηχανή του κιμά. Τον Δεκέμβριο του 2020, ένας 27χρονος εργαζόμενος σε εργαστήριο παρασκευής άρτου και ζύμης στην Εθνική Οδό Ηρακλείου – Μοιρών, οδηγήθηκε επίσης σε περιπέτειες και χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση καθώς το χέρι του εγκλωβίστηκε στο μηχάνημα που χειριζόταν. Σε όλες τις περιπτώσεις χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ για την αποδέσμευση των άνω άκρων των εργαζομένων από τα μηχανήματα στους χώρους εργασίας τους.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button