ΕνημέρωσηΟικονομία

Τι θα φέρει το νέο «Επιχειρηματικό Πάρκο» Φυλής – Οι μεταφορικές, η οικονομική ανάπτυξη και η αποσυμφόρηση του Κηφισού

Μέσα στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα αναμένεται η προκήρυξη διαγωνισμού που στόχο έχει την δημιουργία ενός μεγάλου επιχειρηματικού – εμπορευματικού κέντρου στη Φυλή. To έργο αυτό θα εκσυγχρονίσει τις αντίστοιχες υποδομές της περιοχής και της χώρας, ενώ θα βοηθήσει και την αποσυμφόρηση οδικών αξόνων του Λεκανοπεδίου της Αττικής από την κυκλοφορία χιλιάδων φορτηγών.

Πρόκειται για το έργο της μετεγκατάστασης των μεταφορικών επιχειρήσεων του Ελαιώνα / Βοτανικού σε «πράσινο» Επιχειρηματικό Πάρκο, σε ακίνητο 450 στρεμμάτων περίπου, στην περιοχή «Σπηλιές» του Δήμου Φυλής.

Παράλληλα, προβλέπεται η παροχή οικονομικών κινήτρων συνολικού ύψους 21 εκατ. ευρώ, από το Ταμείο Ανάκαμψης, προς τις εγκαταστημένες στην περιοχή του Ελαιώνα / Βοτανικού μεταφορικές επιχειρήσεις, για την «μετακόμισή» τους στον νέο Πάρκο της Φυλής.

Ο προϋπολογισμός της επένδυσης εκτιμάται σε 32 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των συνοδών έργων, ενώ επιπλέον εκτιμάται μόχλευση ιδιωτικών επενδύσεων άνω του 1 δισ. ευρώ από την υλοποίηση του έργου.

Η δημιουργία του Επιχειρηματικού Πάρκου προβλέπεται να υλοποιηθεί ως σύμβαση παραχώρησης που θα προκηρύξει το ΤΑΙΠΕΔ για λογαριασμό του Δήμου Φυλής.

Στα οφέλη από την υλοποίηση του έργου περιλαμβάνονται ο εκσυγχρονισμός των Εθνικών Logistics, με σημαντικό θετικό αντίκτυπο για την Εθνική Οικονομία μέσω μείωσης, σε βάθος χρόνου, των τιμών καταναλωτή και ενίσχυσης της ελκυστικότητας της χώρας σε ξένες επενδύσεις.

Ο νέος οργανωμένος υποδοχέας στον Δήμο Φυλής θα είναι περιβαλλοντικά, τεχνολογικά και λειτουργικά από τους πλέον σύγχρονους στην Ε.Ε., με διασύνδεση με σιδηρόδρομο και Αττική Οδό και δυνατότητα μείωσης του οδικού φορτίου στον άξονα Πάτρας-Αθήνας-Θεσσαλονίκης. Προβλέπεται η απομάκρυνση 4.000 φορτηγών ημερησίως από τον Κηφισό.

Η απομάκρυνση των μεταφορικών εταιρειών από τον Ελαιώνα θα ανακουφίσει σημαντικά τον αυτοκινητόδρομο του Κηφισού μειώνοντας την συμφόρηση και τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Επίσης, αναμένεται εξυγίανση της περιοχής του Βοτανικού, με τη δημιουργία άλλων χρήσεων και επενδύσεων, που θα συντελέσουν στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχή, αλλά και αναβάθμιση του Δήμου Φυλής και της Δυτική Αττικής εν γένει, αλλά και σημαντικά άμεσα έσοδα για τον Δήμο Φυλής.

Το εν λόγω ακίνητο είναι κοντά στον αστικό ιστό, όπως επίσης και σε βασικά δίκτυα (σιδηροδρομικό δίκτυο, κόμβο ΕΟ Αθηνών-Λαμίας και Αθηνών-Κορίνθου με Αττική Οδό, Λιμένας Πειραιά, Λιμένας Ελευσίνας, Λιμένας Λαυρίου), καθώς και στο Θριάσιο Εμπορευματικό Κέντρο. Επίσης, η ευρύτερη περιοχή διαθέτει εν γένει σημαντικές εκτάσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για δραστηριότητες logistics.

To άρθρο Τι θα φέρει το νέο «Επιχειρηματικό Πάρκο» Φυλής – Οι μεταφορικές, η οικονομική ανάπτυξη και η αποσυμφόρηση του Κηφισού δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button