Επικαιρότητα

Στον «αέρα» οι εφημερίες λόγω της υποστελέχωσης (vid) – Galaksias.com

ακρόαση άρθρου

Ηράκλειο

Αγωνία για το Βενιζέλειο: Στον «αέρα» οι εφημερίες λόγω της υποστελέχωσης (vid)

  • Γιατροί προειδοποιούν ότι θα σταματήσουν τα τακτικά ιατρεία
  • Αγωνιούν μπροστά στην επιδημία των παραιτήσεων
  • «Κούνησαν μαντίλι» δύο ακτινολόγοι στο τμήμα του αξονικού τομογράφου
  • Παλεύουν με τις αντοχές τους οι αναισθησιολόγοι

Το Βενιζέλειο δεν μπορεί να εφημερεύει με ασφάλεια 15 ημέρες το μήνα λόγω της υποστελέχωσης κρίσιμων τμημάτων όπως του Ακτινολογικού και Αναισθησιολογικού. Αυτό διαμηνύουν γιατροί οι οποίοι προειδοποιούν ότι θα σταματήσουν τα τακτικά χειρουργεία και τα απογευματινά ιατρεία το επόμενο χρονικό διάστημα στη περίπτωση που δεν επιλυθούν τα σοβαρά προβλήματα που έχουν επιδεινωθεί, με φόντο και την επιδημία παραιτήσεων.

Όπως υποστηρίζουν εκπρόσωποι των γιατρών που απαρτίζουν την τριμελή Επιτροπή, στις 27 Φεβρουαρίου, δυο ακτινολόγοι παραιτήθηκαν από το τμήμα του Αξονικού Τομογράφου ενώ στην ίδια δεινή θέση βρίσκεται το τμήμα Κλασσικής Ακτινολογίας – Υπερήχων. Στα όρια των ψυχικών και σωματικών αντοχών τους βρίσκονται και οι αναισθησιολόγοι, ενώ η λειτουργία άλλων τμημάτων παραμένει οριακή.

Στη διάρκεια συνέλευσης γιατρών του Βενιζελείου αποφασίστηκε όλα τα υποστελεχωμένα τμήματα να καταθέσουν για το μήνα Μάρτιο και για όσο χρειαστεί, προγράμματα εφημέρευσης με βάση τις νόμιμες ώρες εφημέρευσης που δεν πρέπει να ξεπερνούν τις 48 ώρες την εβδομάδα, ενώ για τα εντέλλεσθε, γιατροί ενδέχεται να κινηθούν νομικά.

Και στο ΠΑΓΝΗ, συνεχίζεται η επιδημία παραιτήσεων καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την παραίτηση Σαμιωτάκη από την Παιδοψυχιατρική, φεύγουν άλλοι τρεις γιατροί από κρίσιμες κλινικές.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button