Επικαιρότητα

Εκλογές στη Ρωσία, πανέτοιμος ο Πούτιν για άλλη μια θητεία έξι ετών – Galaksias.com

Οι Ρώσοι κατευθύνθηκαν στις κάλπες στις 15 Μαρτίου για να συμμετάσχουν στις προεδρικές εκλογές στις οποίες ο επί μακρόν εν ενεργεία πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αναμένεται ευρέως να κερδίσει άλλα έξι χρόνια στην εξουσία. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σε τρεις ημέρες και τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν πιθανότατα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Ο Πούτιν, ο οποίος ηγείται της Ρωσίας για σχεδόν 25 χρόνια, εξακολουθεί να απολαμβάνει ευρείας υποστήριξης από τους εγχώριους ψηφοφόρους του. Οι υποστηρικτές του, του πιστώνουν ότι αποκατέστησε τη Ρωσία μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης τη δεκαετία του 1990 και για το ότι στάθηκε απέναντι σε αυτό που θεωρούν μια ηγεμονική και παρακμιακή Δύση. Τα τελευταία χρόνια, τα ποσοστά αποδοχής του κ. Πούτιν έχουν ξεπεράσει συνήθως το 80%, σύμφωνα με ρωσικές επίσημες πηγές. Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, περισσότεροι από 114 εκατομμύρια πολίτες έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν σε περίπου 94.000 εκλογικά τμήματα.

Τα εκλογικά τμήματα θα παραμείνουν ανοιχτά για 12 ώρες —από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ— και τις τρεις ημέρες της ψηφοφορίας, σύμφωνα με το TASS. Ο Πούτιν αντιμετωπίζει άλλους τρεις υποψήφιους για την προεδρία, κανένας από τους οποίους δεν αναμένεται να του δημιουργήσει πρόβλημα από το να επικρατήσει. Πρόκειται για τον Νικολάι Χαριτόνοφ του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσίας, τον Λεονίντ Σλούτσκι του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος και τον Βλάντισλαβ Νταβάνκοφ του πρόσφατα ιδρυθέντος Κόμματος Νέου Λαού.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button