Υγεία & Διατροφή

Ο «χορός» των αυτοκινήτων από τα 7.4 ρίχτερ στην Ταϊβάν – Τι κάνω αν με βρει ο σεισμός στο αυτοκίνητο;

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Εχθές ήταν μία μαύρη και δύσκολη ημέρα για την Ταϊβάν καθώς ο εγκέλαδος της «χτύπησε» την πόρτα με έναν τρομακτικό σεισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 1.050 έχουν τραυματιστεί από τον σεισμό των 7,4 βαθμών, ο οποίος ήταν και ο ισχυρότερος τα τελευταία 25 χρόνια.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αναρτηθεί αρκετά βίντεο που δείχνουν πως τα αυτοκίνητα, τα μηχανάκια αλλά και τα λεωφορεία πραγματικά «χορεύουν» από τα πολλά ρίχτερ.

Τα πλάνα είναι συγκλονιστικά ειδικά από τη γέφυρα και από το λεωφορείο που πραγματικά δοκιμάζει τα όρια της ισορροπίας του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Ο σεισμός μπορεί να «χτυπήσει» ανά πάσα στιγμή οπότε κανείς δεν μπορεί να προετοιμαστεί απόλυτα. Εάν λοιπόν είστε μέσα στο Ι.Χ. σας την ώρα ενός μεγάλου σεισμού, φροντίστε (όσο είναι εφικτό) να σταματήσετε μακριά από μεγάλα δέντρα, ψηλά κτήρια και απότομους γκρεμούς. Το καλύτερο σενάριο είναι να μπορέσετε να σταματήσετε το όχημα σε έναν ανοικτό χώρο χωρίς να υπάρχει κάτι που να μπορεί να πέσει πάνω στο αυτοκίνητο.

 

Όταν «ηρεμήσει» η κατάσταση προσπαθείτε να επικοινωνήσετε και να ενημερώσετε ότι είστε καλά και σε περίπτωση που δεν θα συνεχίσετε άμεσα τη διαδρομή σας, φροντίστε το όχημά σας να μην εμποδίζει τυχόν οχήματα διασωστών.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button