Επικαιρότητα

Στο σκαμνί και πάλι ο τεχνικός ορθοπαιδικός – Δικάζεται στο Εφετείο η υπόθεση ασέλγειας σε βάρος μαθήτριας Γυμνασίου – Galaksias.com

Την Παρασκευή η δίκη για την αποπλάνηση 15χρονου κοριτσιού στο γραφείο του

Μνήμες από την υπόθεση με αρνητικό “πρωταγωνιστή” έναν Κρητικό ορθοπαιδικό τεχνικό, που εμπλέκεται σε περιπτώσεις αποπλάνησης-ασέλγειας ανήλικων κοριτσιών, που τελέστηκαν πριν από αρκετά χρόνια στο Ηράκλειο, αναμένεται να “ξυπνήσουν” στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας στις δικαστικές αίθουσες.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης αναμένεται να καθίσει την ερχόμενη Παρασκευή 19 Απριλίου ο ορθοπαιδικός τεχνικός, ο οποίος βρίσκεται εκτός φυλακής. Η επίμαχη υπόθεση αφορά σε ένα ανήλικο κορίτσι που φέρεται να είχε πέσει θύμα αποπλάνησης τον Ιούλιο του 2015 μέσα στον επαγγελματικό χώρο του κατηγορουμένου. 

Για την υπόθεση αυτή, ο άνδρας είχε καταδικαστεί πρωτόδικα τον Φεβρουάριο του 2020 σε κάθειρξη 7 ετών για «αποπλάνηση παιδιού που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη» από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου. 

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για υπόθεση που είχε σοκάρει την τοπική κοινωνία της Κρήτης, όταν έγινε γνωστό ότι ο τεχνικός ορθοπαιδικός παραπέμπεται να δικαστεί για υπόθεση ασέλγειας σε βάρος μιας μαθήτριας Α’ γυμνασίου, η οποία είχε μεταβεί στον επαγγελματικό χώρο του κατηγορούμενου – συνοδευόμενη από τη μητέρα της – καθώς αντιμετώπιζε θωρακική σκολίωση. 

Η δίκη επρόκειτο να λάβει χώρα πριν από περίπου ένα μήνα, ωστόσο τελικά η Έδρα διέκοψε τη συνεδρίαση, η οποία θα συνεχιστεί την Παρασκευή στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης. 

Για την υπόθεση αυτή, ο άνδρας είχε καταδικαστεί πρωτόδικα τον Φεβρουάριο του 2020 σε κάθειρξη 7 ετών για «αποπλάνηση παιδιού που δεν έχει συμπληρώσει τα 14 έτη» από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λασιθίου

Έχει καταδικαστεί και για άλλη υπόθεση 

Ας σημειωθεί ότι ο ορθοπαιδικός τεχνικός είχε καταδικαστεί πρωτόδικα και για άλλη υπόθεση ασέλγειας. Ο κατηγορούμενος κηρύχθηκε ένοχος τον Ιούνιο του 2022 για άλλες δύο περιπτώσεις ασέλγειας σε βάρος ανήλικων κοριτσιών από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου.

Στη μία περίπτωση η «κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια» φέρεται να έλαβε χώρα το διάστημα από το φθινόπωρο του 2008 έως το καλοκαίρι του 2009. Παθούσα ήταν μια ανήλικη, η οποία τότε είχε μόλις συμπληρώσει τα 14 έτη, ενώ η άλλη ανήλικη που φέρεται να έπεσε θύμα του άνδρα (μεταξύ του 2010 και του 2012) είχε συμπληρώσει τα 15 έτη. 
Η Έδρα έκρινε ομόφωνα ένοχο πρόπερσι τον ορθοπαιδικό τεχνικό, ενώ απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία (4-3, μειοψήφησαν τρεις ένορκοι) το αίτημά του για να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του σύννομου πρότερου βίου. Τελικά, του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 9 ετών. 
Σημειώνεται, ωστόσο, ότι το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο χορήγησε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση του καταδικασθέντα, υπό τον όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης, ενώ ο ορθοπαιδικός τεχνικός θα πρέπει να εμφανίζεται μία φορά τον μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του. Αυτό σημαίνει ότι παραμένει εκτός φυλακής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης από το Εφετείο. 

Αρνείται όλες τις κατηγορίες – Μιλά για σκευωρία εις βάρος του λόγω επαγγελματικού ανταγωνισμού

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ορθοπαιδικός τεχνικός αρνήθηκε πρόπερσι όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται στην απολογία του. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κατηγορούμενος υποστήριξε τότε ότι είναι θύμα σκευωρίας λόγω επαγγελματικού ανταγωνισμού. 

Ας σημειωθεί ότι ο ορθοπαιδικός τεχνικός είχε καταδικαστεί πρωτόδικα και για άλλη υπόθεση ασέλγειας. Ο κατηγορούμενος κηρύχθηκε ένοχος τον Ιούνιο του 2022 για άλλες δύο περιπτώσεις ασέλγειας σε βάρος ανήλικων κοριτσιών, από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου

Ας σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της εν λόγω δίκης είχαν επικρατήσει έντονα συγκινησιακά φορτισμένες στιγμές, ιδιαίτερα κατά τις καταθέσεις των δύο γυναικών που φέρονται να έπεσαν πριν από αρκετά χρόνια θύματα των ορέξεων του καταδικασθέντος. 
Η επίμαχη υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί – σε δεύτερο βαθμό – πριν από μερικές εβδομάδες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης. Ωστόσο, η δίκη είχε αναβληθεί «αορίστως», κάτι που σημαίνει ότι θα οριστεί νέα δικάσιμος μέσα στο επόμενο διάστημα. 
 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button