Τρόπος Ζωής

«Τι θλιβερή μέρα για την Ιαπωνία» – Αντιδράσεις στο Twitter για τη νέα Μις Ιαπωνία Καρολίνα Σίινο που γεννήθηκε στην Ουκρανία

Η 26χρονη Καρολίνα Σιίνο αναδείχθηκε «Μις Ιαπωνία» στα φετινά καλλιστεία αλλά η καταγωγής της έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Η 26χρονη με καταγωγή από την Ουκρανία, έγινε η πρώτη πολιτογραφημένη Γιαπωνέζα που κερδίζει στα καλλιστεία.

Η Καρολίνα Σιίνο μετακόμισε στη χώρα όταν ήταν μόλις 5 ετών αφού η μητέρα της παντρεύτηκε έναν Ιάπωνα, σύμφωνα με το Sky News.

«Έπρεπε να αντιμετωπίσω εμπόδια στην προσπάθειά μου να γίνω αποδεκτή ως Γιαπωνέζα, επομένως είμαι γεμάτη ευγνωμοσύνη για την αναγνώρισή μου σε αυτόν τον διαγωνισμό», δήλωσε η νεαρή γυναίκα κατά την ευχαριστήρια ομιλία της στα καλλιστεία.

Η 26χρονη περιέγραψε τον εαυτό της ως Γιαπωνέζα «τόσο στην ομιλία όσο και στην σκέψη» και είπε ότι θέλει να συμβάλλει στη δημιουργία μιας κοινωνίας όπου «οι άνθρωποι δεν θα κρίνονται από την εμφάνισή τους».

Πηγή φωτογραφίας: Reuters

Η ανάδειξη της Σιίνο ως «Μις Ιαπωνία» δίχασε τους σχολιαστές στα social media. Κάποιοι επικροτούν την επιλογή της παρότι δεν έχει ρίζες στη χώρα, ενώ άλλοι να εκφράζουν την άποψη ότι η καταγωγή παίζει σημαντικό ρόλο και έπρεπε να ληφθεί υπόψιν.

«Πολλοί Ιάπωνες, συμπεριλαμβανομένων ανθρώπων που γνωρίζω, δεν είναι ευχαριστημένοι με την επιλογή της Μις Ιαπωνία», είπε ένας χρήστης στο X (twitter).

«Αν οι άνθρωποι συνεχίσουν να βλέπουν ως δικούς τους μόνο όσους έχουν ιαπωνικό αίμα, αντί να αγκαλιάζουν την πολυπολιτισμικότητα, η χώρα θα ξεμείνει από Ιάπωνες» έγραψε ένας άλλος.

«Ως μη Ιάπωνας που ζω στην Ιαπωνία, πιστεύω επίσης ότι η επιλογή κάποιου που δεν έχει καμία εθνική σχέση με την Ιαπωνία είναι πέρα για πέρα γελοία», σημείωσε ένας ακόμα. 

Πολλοί αναρωτήθηκαν αν η νίκη της Σιίνο συνδέεται με τον πόλεμο στην Ουκρανία και τέθηκαν ερωτήματα σχετικά με το αν η δυτική εμφάνιση «προτιμάται» πλέον από την ασιατική.

«Αν γεννιόταν Ρωσίδα, δεν θα είχε κερδίσει, σε καμία περίπτωση. Προφανώς το κριτήριο είναι τώρα μια πολιτική απόφαση. Τι θλιβερή μέρα για την Ιαπωνία», ισχυρίστηκε άλλος χρήστης.

Ένας ακόμα χρήστης σημειώσε: «Αν ήταν μισή Γιαπωνέζα, σίγουρα δεν θα υπήρχε πρόβλημα. Αλλά είναι 0% Γιαπωνέζα και δεν έχει καν γεννηθεί στην Ιαπωνία».

«Όταν ένα άτομο με ευρωπαϊκή εμφάνιση αποκαλείται η πιο όμορφη Γιαπωνέζα στέλνει λάθος μηνύματα στους Ιάπωνες» θα επισημάνει ένας ακόμα. 

Ο διοργανωτής των καλλιστείων «Miss Japan Gran Prix», Ai Wada δήλωσε για την στέψη της:

«Μας έδωσε την ευκαιρία να επανεξετάσουμε τι είναι η ιαπωνική ομορφιά. Μετά το σημερινό αποτέλεσμα, υπάρχει ένα πράγμα για το οποίο είμαι πεπεισμένος. Η ιαπωνική ομορφιά δεν υπάρχει στην εμφάνιση, ούτε στο αίμα, αλλά υπάρχει σταθερά στην καρδιά μας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η νικήτρια του διαγωνισμού «Μις Ιαπωνία» προκαλεί συζητήσεις στη χώρα.

Το 2015, η Αριάνα Μιγιαμόνο, η οποία γεννήθηκε από μαύρο Αμερικανό πατέρα και Γιαπωνέζα μητέρα, έγινε η πρώτη γυναίκα με μικτή εθνοτική καταγωγή που στέφθηκε «Μις Ιαπωνία».

Η νίκη της προκάλεσε επίσης διαφωνίες στο εσωτερικό της χώρας.

To άρθρο «Τι θλιβερή μέρα για την Ιαπωνία» – Αντιδράσεις στο Twitter για τη νέα Μις Ιαπωνία Καρολίνα Σίινο που γεννήθηκε στην Ουκρανία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button