Υγεία & Διατροφή

Το πλήγμα στο ιρανικό προξενείο συνιστά παραβίαση των διεθνών συνθηκών – Galaksias Portal News

Η Τεχεράνη καθιστά το Ισραήλ υπεύθυνο για τις συνέπειες που θα έχει η επίθεση στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν, επικαλούμενα δηλώσεις τις οποίες έκανε ο υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ-Αμπντολαχιάν, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σύρο ομόλογό του.

Το πλήγμα στο προξενείο του Ιράν συνιστά «παραβίαση όλων των διεθνών συνθηκών», είπε ο Αμίρ-Αμπντολαχιάν, ζητώντας να υπάρξει μια «σοβαρή απάντηση» εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, σε αυτήν την τηλεφωνική επικοινωνία ο Αμίρ-Αμπντολαχιάν είπε ότι η Τεχεράνη θεωρεί την επίθεση εναντίον του παραρτήματος της ιρανικής πρεσβείας «παραβίαση όλων των υποχρεώσεων και των διεθνών συνθηκών, κατέστησε υπεύθυνο το σιωνιστικό καθεστώς για τις συνέπειες και υπογράμμισε την ανάγκη μιας σοβαρής απάντησης εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας απέναντι σε τέτοιες εγκληματικές πράξεις».

Ο πρέσβης του Ιράν στη Δαμασκό, Χοσεΐν Ακμπαρί, διαβεβαίωσε ότι η χώρα του «θα απαντήσει αποφασιστικά» στο πλήγμα από το οποίο σκοτώθηκαν τουλάχιστον πέντε μέλη των Φρουρών της Επανάστασης.

Το κτήριο που ισοπεδώθηκε χτυπήθηκε «από μαχητικά F-35 και έξι πυραύλους», είπε στους δημοσιογράφους ο Ακμπαρί. Μεταξύ των θυμάτων ήταν και ένας διοικητής της Δύναμης Κοντς, των ειδικών δυνάμεων των Φρουρών της Επανάστασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button