ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Ναυαγοί σώθηκαν σχηματίζοντας την λέξη «βοήθεια» με φύλλα φοίνικα – Galaksias Portal News

Με επιχείρηση του Πολεμικού Ναυτικού και της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ διασώθηκαν τρεις ναυτικοί που ναυάγησαν σε ένα μικροσκοπικό νησάκι του Ειρηνικού Ωκεανού. Οι τρεις άνδρες σχεδίαζαν να ψαρέψουν στα νερά γύρω από το νησάκι Pikelot, όταν το ανοιχτό σκαφάκι τους πιάστηκε από τα κύματα και η εξωλέμβια μηχανή του υπέστη ζημιά. Βγήκαν στην ακτή στο ακατοίκητο Pikelot, ενώ ο ασύρματός των ναυαγών έμεινε από μπαταρία πριν μπορέσουν να καλέσουν βοήθεια.

Για μια εβδομάδα, οι άνδρες ζούσαν με καρύδες, αλλά είχαν φρέσκο νερό από ένα μικρό πηγάδι στο νησί, το οποίο επισκέπτονται μερικές φορές οι ψαράδες της περιοχής. Οι ναυαγοί συγκέντρωσαν φύλλα φοίνικα από το νησί, τα τοποθέτησαν έτσι ώστε να γράφουν «HELP» στην παραλία και περίμεναν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αναζήτηση των ανδρών ξεκίνησε στις 6 Απριλίου, όταν ένας συγγενής  τηλεφώνησε στους αξιωματούχους διάσωσης, λέγοντας ότι δεν είχαν επιστρέψει στο νησί Polowat  που απέχει περισσότερο από 100 μίλια, απ’ όπου οι τρεις τους ξεκίνησαν το ταξίδι τους. Η ακτοφυλακή δήλωσε ότι ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ,  εντόπισε την λέξη «HELP» σχηματισμένη με φύλλα φίνικα στην παραλία.

Η υποπλοίαρχος Τσέλσι Γκαρσία, συντονίστρια της αποστολής έρευνας και διάσωσης, δήλωσε ότι το σήμα ήταν «ζωτικής σημασίας» για την εύρεσή τους σε μια περιοχή  που κάλυπτε περισσότερα από 103.000 τετραγωνικά μίλια. «Αυτή η πράξη εφευρετικότητας ήταν καίριας σημασίας για την καθοδήγηση των προσπαθειών διάσωσης κατευθείαν στη θέση τους», ανέφερε η Garcia σε δήλωσή της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button