Κόσμος

Νέες κυρώσεις σε Ρώσους και παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία – Galaksias.com

Νέες κυρώσεις σε Ρώσους και παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση σήμερα, με την ευκαιρία της επικείμενης συμπλήρωσης δύο ετών από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Οι κυρώσεις αφορούν 50 πρόσωπα και εταιρείες, που δραστηριοποιούνται ιδίως στους τομείς που επιτρέπουν στον ρωσικό στρατό να έχει πρόσβαση σε πυρομαχικά, πυραύλους και εκρηκτικά, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Φόρεϊν Όφις. Μπαίνουν επίσης στο στόχαστρο κρίσιμης σημασίας πηγές εισοδήματος της Ρωσίας, όπως το εμπόριο μετάλλων, διαμαντιών και ενεργειακών πόρων ώστε «να διακόψουμε τη χρηματοδότηση του παράνομου πολέμου του (Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ) Πούτιν από όλες τις δυνατές πλευρές».

«Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία στον αγώνα της για τη δημοκρατία»

«Οι κυρώσεις μας στερούν από τον Πούτιν τους πόρους που χρειάζεται απελπισμένα για να χρηματοδοτήσει τον πόλεμό του» σχολίασε ο υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Κάμερον. «Όλοι μαζί, δεν θα δειλιάσουμε μπροστά στην τυραννία. Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Ουκρανία στον αγώνα της για τη δημοκρατία, όσο καιρό χρειαστεί», πρόσθεσε.

Ο Κάμερον σημείωσε ότι μολονότι η ουκρανική οικονομία δεν είναι τόσο μεγάλη όσο η ρωσική, «οι οικονομίες των φίλων της Ουκρανίας είναι 25 φορές μεγαλύτερες από εκείνη της Ρωσίας».

Περαιτέρω μέτρα κατά της Μόσχας σχεδιάζει το Λονδίνο

Το Λονδίνο προανήγγειλε ότι σχεδιάζει και άλλα μέτρα κατά της Μόσχας, ιδίως σε ό,τι αφορά τον «στόλο-φάντασμα» των τάνκερ αμφιλεγόμενης ιδιοκτησίας που επιτρέπουν στη Ρωσία να παρακάμπτει τις κυρώσεις.

Όσον αφορά τις παραδόσεις όπλων, εκτός από τα χιλιάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη που έχει υποσχεθεί ήδη η Βρετανία στην Ουκρανία, ο υπουργός Άμυνας Γκραντ Σαπς είπε σήμερα στο κοινοβούλιο ότι σύντομα θα παραδοθούν στον ουκρανικό στρατό άλλοι 200 αντιαρματικοί πύραυλοι Brimstone ενώ κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους οι Βρετανοί θα εκπαιδεύσουν 10.000 Ουκρανούς στρατιώτες. Εκτίμησε μάλιστα ότι το 2024 θα είναι μια «καθοριστική» χρονιά για την Ουκρανία, μολονότι η αμερικανική βοήθεια παραμένει μπλοκαρισμένη από το Κογκρέσο. «Είναι καιρός η Δύση και όλα τα πολιτισμένα έθνη να περάσουν στη δράση και να προσφέρουν στην Ουκρανία τη στήριξη που χρειάζεται», τόνισε.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button