ΕκπαίδευσηΕνημέρωση

Υπηρεσιακά Συμβούλια: Σε αποχή από την ηλεκτρονική ψηφοφορία καλεί και ο ΣΕΠΕ «Σωκράτης»

Ο ΣΕΠΕ «Σωκράτης» καλεί όλους τους Συλλόγους Πρωτοβάθμιας Ανατολικής Αττικής στο γραφείο της Διεύθυνσης Εκπαιδευσης για την απόσυρση των ψηφοδελτίων των παρατάξεων, την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στις 13: 30

Ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής «ο Σωκράτης» καλεί σε απόσυρση όλων των ψηφοδελτίων, καλώντας σε αποχή από την «ηλεκτρονική ψηφοφορία» στις εκλογές των αιρετών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:

Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το Υπουργείο Παιδείας προχώρησαν στην έκδοση Υπουργικής Απόφασης (14/10/2020) για τη διεξαγωγή των εκλογών με ηλεκτρονική ψηφοφορία στις 7 του Νοέμβρη, αγνοώντας επιδεικτικά τις τεκμηριωμένες θέσεις των εκπαιδευτικών και τις αποφάσεις των Ομοσπονδιών αναφορικά με τις εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια (αναβολή λόγω πανδημίας, διεξαγωγή καθημερινή ημέρα χωρίς άδεια, δια ζώσης και όχι ηλεκτρονική ψηφοφορία).

Η παραπάνω, άκρως αυταρχική και πραξικοπηματικού χαρακτήρα, ενέργεια της κυβέρνησης, με πρόσχημα την επιδημία του κορωνοϊού, εντάσσεται στο πλαίσιο του συνολικότερου σχεδίου για το χτύπημα της συλλογικής δράσης και οργάνωσης των εργαζομένων, για την υπονόμευση της ίδιας της λειτουργίας και δράσης των σωματείων, τη στιγμή που δυναμώνει η αντιλαϊκή επίθεση και φουντώνουν οι εστίες αγώνα και αντίστασης απέναντι σε αυτή την πολιτική.

Θέλουν σωματεία και ομοσπονδίες σφραγίδες, χωρίς μαζικές διαδικασίες, χωρίς γενικές συνελεύσεις, χωρίς ζωντανή συζήτηση και διαπάλη. Θέλουν τους εργαζόμενους απομονωμένους, μακριά από τη ζωή του σωματείου. Διαμορφώνουν έναν τεράστιο μηχανισμό ελέγχου των εργαζομένων, παρακολούθησης ακόμα και της ψήφου, μέσα από την κατάργηση της μυστικότητας και της ιδιωτικότητας της εκλογικής διαδικασίας.

Ο Σ.Ε.Π.Ε Αν. Αττικής « ο Σωκράτης» καλεί

• όλες τις παρατάξεις που έχουν καταθέσει ψηφοδέλτια, για την ανάδειξη αιρετών για το Π.Υ.Σ.Π.Ε Αν. Αττικής, να σεβαστούν τη σχετική απόφαση του  σωματείου μας και του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε, να τα αποσύρουν, καταθέτοντας αιτήσεις απόσυρσης συνολικά  αλλά και αίτηση απόσυρσης υποψηφιότητας για κάθε υποψήφιο ξεχωριστά, στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, και να μην ορίσουν εκπροσώπους στις εφορευτικές επιτροπές.

• τους συναδέλφους να μη δεχτούν να γίνουν μέλη εφορευτικών επιτροπών. Έχοντας την συνδικαλιστική κάλυψη από το σωματείο μας και την Ομοσπονδία, να μην υποκύψουν σε πιέσεις που μπορεί να ασκηθούν, από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης, για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία.

• όλους τους συναδέλφους να μη νομιμοποιήσουν τη διαδικασία και να απέχουν μαζικά από την ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Καμιά ανοχή σε όσους επιλέξουν να σιγοντάρουν κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας στα σχέδιά τους, καταθέτοντας υποψηφιότητα!

Ο Σ.Ε.Π.Ε Αν. Αττικής «ο Σωκράτης» καλεί όλους τους Συλλόγους Π.Ε. Αν. Αττικής στο γραφείο της Δ/νσης Εκπαιδευσης Αν. Αττικής για τη απόσυρση των ψηφοδελτίων των παρατάξεων, την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου στις 13: 30

Διαβάστε Επίσης:

 

 


Πηγή

Show More

Related Articles

One Comment

  1. ΣΕΠΕ: “Θέλουν σωματεία και ομοσπονδίες σφραγίδες, χωρίς μαζικές διαδικασίες, χωρίς γενικές συνελεύσεις, χωρίς ζωντανή συζήτηση και διαπάλη. ”
    Ο κόσμος το έχει τούμπανο και εσείς κρυφό καμάρι ότι: “ΕΙΣΤΕ σωματεία και ομοσπονδίες σφραγίδες, χωρίς μαζικές διαδικασίες, χωρίς γενικές συνελεύσεις, χωρίς ζωντανή συζήτηση και διαπάλη. ”
    ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ: και μόνο η πρεμούρα των συνδικαληταράδων όλων των κομμάτων να μην γίνει η ηλεκτρονική ψηφοφορία, δείχνει ότι είναι σωστό και πρέπει να γινει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker