ΑθλητικάΕνημέρωση

Πέθανε στα 29 του ο παγκόσμιος πρωταθλητής του επί κοντώ – Galaksias Portal News

Σε ηλικία 29 ετών ο παγκόσμιος πρωταθλητής επί κοντώ, Σον Μπαρμπέρ, άφησε την τελευταία του πνοή. 

Ο ατζέντης του, Πολ Ντόιλ, επιβεβαίωσε στο Reuters ότι ο πρωταθλητής επί κοντώ άφησε την τελευταία του πνοή την Τετάρτη (17/1) στο σπίτι του στο Κίρκγουντ του Τέξας από «ιατρικές επιπλοκές».

«Περισσότερο από έναν απίστευτο αθλητή, ο Σον ήταν ένα τόσο καλόκαρδο άτομο που πάντα έβαζε τους άλλους μπροστά από τον εαυτό του», είπε ο Ντόιλ και πρόσθεσε: «Είναι τραγικό να χάνεις έναν τόσο καλό άνθρωπο σε τόσο μικρή ηλικία».

Ο Μπαρμπέρ είχε κερδίσει το χρυσό στους Παναμερικανικούς Αγώνες του 2015, ενώ λίγες εβδομάδες αργότερα αναστάτωσε το Πεκίνο, κατακτώντας το χρυσό στο Παγκόσμιο.

Το καλύτερο άλμα του, το οποίο ήταν στα 6 μέτρα και είχε σημειωθεί στις 15 Ιανουαρίου του 2016, εξακολουθεί να είναι ρεκόρ Καναδά. Αγωνίστηκε επίσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016.

 

Ο Μπαρμπέρ είχε δηλώσει ανοιχτά, με ανάρτησή του στα social media το 2017, ότι είναι γκέι: «Ομοφυλόφιλος και υπερήφανος! Ευχαριστώ τους γονείς μου που με στηρίζουν τόσο πολύ. Συνεχίζω να ωριμάζω σαν άνθρωπος και έχω μία υπέροχη ομάδα υποστήριξης. Οι γονείς μου είναι οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές μου και με βοήθησαν πολύ τελευταία».

To άρθρο Σον Μπαρμπέρ: Πέθανε στα 29 του ο παγκόσμιος πρωταθλητής του επί κοντώ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button