Επικαιρότητα

Μέσα σε τάπερ και σε ξένο λιόφυτο έθαβαν την κοκαΐνη οι δύο Αλβανοί στο Ηράκλειο

Οι δύο άνδρες, που κατηγορούνται για κακούργημα, θα οδηγηθούν στην ανακρίτρια για να απολογηθούν το πρωί της Δευτέρας.

Έθαβαν την κοκαΐνη που διακινούσαν σε Ηράκλειο και Χερσόνησο μέσα σε λιόφυτο… Αυτόν τον ευφάνταστο τρόπο είχαν σκαρφιστεί δύο νεαροί από την Αλβανία, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, τα προηγούμενα 24ωρα. 

Η Αστυνομία ξέθαψε από το επίμαχο χωράφι ποσότητα κοκαΐνης σχεδόν 900 γραμμαρίων (897 γραμμάρια), η οποία ήταν χωρισμένη σε αρκετές συσκευασίες που είχαν κρυφτεί με ιδιαίτερη επιμέλεια στο… υπέδαφος! Οι δύο άνδρες, που κατηγορούνται για κακούργημα, θα οδηγηθούν στην ανακρίτρια για να απολογηθούν το πρωί της Δευτέρας. 

Πάντως, οι συλληφθέντες, ηλικίας 31 και 27 ετών, αρνούνται την εμπλοκή τους στην υπόθεση, καθώς στα σπίτια τους δε βρέθηκαν ναρκωτικά, ενώ και το επίμαχο λιόφυτο δεν είναι δικό τους… Σημειώνεται ότι το δίδυμο των νεαρών Αλβανών θεωρείτο ως «άπιαστο» από τις Αρχές, καθώς λάμβανε πάντα ιδιαίτερα μέτρα προφύλαξης, που είχαν κάνει δύσκολη τη ζωή των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., που σκόπευαν να τους κάνουν “τσακωτούς”. 

Αυτό τελικά επιτεύχθηκε τα αμέσως προηγούμενα 24ωρα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί, που τους είχαν βάλει στο “μικροσκόπιο”, τους εντόπισαν την ώρα που μετέβησαν στο λιόφυτο μεταφέροντας μια σακούλα. Λίγο αργότερα, οι νεαροί αποχώρησαν με άδεια χέρια. Οι έμπειροι αστυνομικοί της Δίωξης άρχισαν να ψάχνουν εξονυχιστικά τον χώρο και τελικά πέτυχαν διάνα. Στο χώμα βρέθηκαν θαμμένες αρκετές συσκευασίες, που περιείχαν συνολική ποσότητα κοκαΐνης 897 γραμμαρίων. 
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί ξέθαψαν έτοιμες αυτοσχέδιες συσκευασίες με κοκαΐνη, με τη μεγαλύτερη ποσότητα να ξετρυπώνεται μέσα από τάπερ που ήταν καλά θαμμένο κάτω από πέτρες και κλαδιά. Σπαρμένες στο λιόφυτο, κάτω από θάμνους και λάστιχα, βρέθηκαν άλλες μικρότερες ποσότητες κοκαΐνης μέσα σε συσκευασίες… πασίγνωστου παυσίπονου σκευάσματος.

Οι δράστες φέρονται, μάλιστα, ότι είχαν οργανώσει την υπαίθρια “καβάντζα” τους με τέτοιον τρόπο, αποθηκεύοντας σε ξεχωριστά σημεία στο υπέδαφος του επίμαχου χωραφιού τις μικρές (για ιδία χρήση) ποσότητες και τις μεγάλες ποσότητες που προορίζονταν για μεταπώληση.

Ας σημειωθεί ότι το χωράφι βρίσκεται σε σχετικά κοντινή απόσταση από την οικία του ενός εκ των δύο συλληφθέντων. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τους καλοκαιρινούς μήνες οι φερόμενοι δράστες διακινούσαν κοκαΐνη στις πιάτσες της ευρύτερης περιοχής της Χερσονήσου. Ωστόσο, και τον χειμώνα δεν έμεναν άπραγοι, αφού… άνοιγαν δουλειές στο Ηράκλειο, όπως φέρεται να συνέβαινε το αμέσως προηγούμενο διάστημα. 

Επισημαίνεται ότι οι συλληφθέντες φέρονται να είχαν δημιουργήσει και ειδική κρύπτη σε ένα από τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν για τη διακίνηση: Σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν ξηλώσει την ταπετσαρία του οχήματος και είχαν τοποθετήσει συσκευασίες παυσίπονου που περιείχαν κοκαΐνη… 
Στην “έφοδο” που έκαναν οι αστυνομικοί στα σπίτια των δύο νεαρών, βρήκαν – και κατέσχεσαν – το ποσό των 1.115 ευρώ, το χρηματικό ποσό των 950 ρωσικών ρουβλίων, δύο ζυγαριές ακριβείας, πλήθος νάιλον ειδικών αεροστεγώς συσκευασιών, μία ηλεκτρική συσκευή για τη δημιουργία αεροστεγών συσκευασιών κι έξι κινητά τηλέφωνα. Εξάλλου, κατασχέθηκαν δύο οχήματα «ως μέσα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών». 

 

Πήραν προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα 

Οι δύο συλληφθέντες, που αρνούνται τις κατηγορίες, οδηγήθηκαν χθες σιδηροδέσμιοι στα Δικαστήρια, συνοδευόμενοι από τους δικηγόρους τους. Οι νεαροί Αλβανοί παρουσιάστηκαν ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε σε βάρος τους ποινική δίωξη για ιδιαίτερα διακεκριμένη περίπτωση κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών (κακούργημα). Σύμφωνα με τις Αρχές, από την πώληση της ποσότητας της ναρκωτικής ουσίας που εντοπίστηκε οι δράστες θα αποκόμιζαν κέρδη που εκτιμώνται ότι θα υπερέβαιναν τις 75.000 ευρώ.

Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στην ανακρίτρια για να απολογηθούν, ωστόσο ζήτησαν κι έλαβαν προθεσμία για μεθαύριο Δευτέρα, στις 10:30 το πρωί. Μέχρι τότε θα κρατούνται. Ο συνήγορος εκ των συνηγόρων υπεράσπισης των συλληφθέντων, Άγγελος Ζερβός, ανέφερε ότι «το αποδεικτικό υλικό δε συνδέεται οπωσδήποτε με τους συγκεκριμένους. Αυτό έχω να πω προκαταβολικώς. Δεν είναι πάντως σε χώρο που είναι υπό τον έλεγχο ή διαχείριση των κατηγορουμένων. Είναι ανοικτός χώρος, ξένος χώρος (σ.σ. το χωράφι)». 

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων φέρεται να υποστηρίζει ότι, όπως προκύπτει και από το διαβατήριό του, ήταν στο εξωτερικό για χειρουργική επέμβαση στο διάστημα που βρισκόταν σε εξέλιξη η έρευνα της Δίωξης Ναρκωτικών. 
 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button