Επικαιρότητα

Νέες αποκαλύψεις από τον τεχνικό σύμβουλο των οικογενειών – «Υπάρχουν άτομα που κάηκαν ζωντανά» (vid) – Galaksias.com

ακρόαση άρθρου

Τέμπη: Νέες αποκαλύψεις από τον τεχνικό σύμβουλο των οικογενειών – «Υπάρχουν άτομα που κάηκαν ζωντανά» (vid)

Στη σκιά της μαύρης επετείου της τραγωδίας στα Τέμπη, συγγενείς θυμάτων καυτηριάζουν τα λάθη και παραλείψεις που έχουν γίνει των τελευταίο χρόνο. Μέλη του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών μιλώντας στον Γιώργο Σαχίνη, περιέγραψαν τον «Γολγοθά» που βιώνουν, λέγοντας πως τα ερωτηματικά είναι πολλά και παραμένουν αναπάντητα, ένα χρόνο μετά

Η πραγματική σύγκρουση δεν ήταν μεταξύ δύο τρένων, αλλά μεταξύ εκτελεστικής εξουσίας και κράτους δικαίου… Αυτό δήλωσε ο νομικός υποστηρικτής του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών, Γιώργος Ηλιόπουλος, ο γιος του οποίου ταξίδευε με την επιβατική αμαξοστοιχία της τραγωδίας στα Τέμπη και διασώθηκε.

Ο κ. Ηλιόπουλος, μιλώντας στον 9.84 και τον Γιώργο Σαχίνη, ξεκαθάρισε από τη μια πως ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν έχει καμιά δουλειά να ανακοινώνει το πότε θα γίνει η δίκη, και από την άλλη ότι το συντονιστικό δεν έχει καμιά αρμοδιότητα να αλλοιώσει το χώρο.

Για τον ατέλειωτο «Γολγοθά» που βιώνουν μίλησαν και οι συγγενείς θυμάτων Βαγγέλης Βλάχος και Παύλος Ασλανίδης, λέγοντας πως τα ερωτηματικά είναι πολλά και παραμένουν αναπάντητα, ένα χρόνο μετά.

Νέες αποκαλύψεις και από τον Βασίλη Κοκοτσάκη, τεχνικό σύμβουλο του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών, που εξήγησε πως εκτός από τα χημικά εγκαύματα σε 4 πυροσβέστες, που δεν έχουν προκληθεί από έλαιο σιλικόνης, προκύπτει από νέα στοιχεία της δικογραφίας πως χημικά εγκαύματα υπάρχουν και σε άλλους τραυματίες επιβάτες της επιβατικής αμαξοστοιχίας.

Το προσεχές διάστημα μάλιστα, ο κ. Κοκοτσάκης θα ζητήσει την ανασύνθεση των βαγονιών, κάτι το οποίο θα «φωτίσει» άγνωστες πτυχές του τραγικού συμβάντος.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button