ΕνημέρωσηΠολιτική

Πώς θα καταλάβετε ότι ο σκύλος σας δεν συμπαθεί το ταίρι σας – Galaksias Portal News

Αν έχετε παρατηρήσει ότι ο σκύλος σας επιδεικνύει σημάδια δυσφορίας όταν είναι στον χώρο ο σύντροφος σας, θα πρέπει να δώσετε προσοχή και να αντιμετωπίσετε άμεσα το θέμα.

Δείτε ορισμένα κοινά προειδοποιητικά σημάδια που δείχνουν ότι ο σκύλος σας μπορεί να μην συμπαθεί το ταίρι σας:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

1. Γρύλισμα και γάβγισμα

Ένα από τα πιο προφανή σημάδια που δείχνουν ότι ο σκύλος σας μπορεί να μην αισθάνεται άνετα γύρω από το ταίρι σας είναι το γρύλισμα και το γάβγισμα. Οι σκύλοι χρησιμοποιούν αυτές τις εκδηλώσεις για να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια ή το φόβο τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

2. Επιθετική γλώσσα σώματος

Η ανασηκωμένη ράχη, η άκαμπτη στάση του, αν δείχνει τα δόντια του, είναι σημάδια επιθετικότητας και δυσφορίας. Οι σκύλοι μπορεί επίσης να επιδεικνύουν σημάδια κυριαρχίας, όπως το να στέκονται όρθιοι και να σκύβουν πάνω από το ταίρι σας, κάτι που μπορεί να είναι ένας τρόπος να διεκδικήσουν τη θέση τους στην καρδιά σας.

3. Τον αποφεύγει ή κρύβεται

Εάν ο σκύλος σας αποφεύγει το ταίρι σας ή προσπαθεί να κρυφτεί όταν είναι κοντά σας, αυτό μπορεί να συμβαίνει επειδή αισθάνεται απειλή ή άγχος. Οι σκύλοι συχνά αναζητούν τη μοναξιά όταν νιώθουν άβολα ή δεν εμπιστεύονται κάποιον.

4. Θέση της ουράς

Η ουρά ενός σκύλου μπορεί να επικοινωνήσει πολλά για τα συναισθήματά του. Μια ουρά που είναι σφιγμένη ή μια ουρά που κρατιέται χαμηλά μπορεί να υποδηλώνει ότι ο σκύλος σας είναι φοβισμένος ή ανήσυχος. Από την άλλη πλευρά, μια ψηλά και άκαμπτα κουνιστή ουρά μπορεί να είναι σημάδι επιθετικότητας. Αν η θέση της ουράς του σκύλου σας αλλάζει αρνητικά όταν το ταίρι σας είναι κοντά, είναι ένα σημάδι προειδοποίησης.

5. Υπερβολικά κτητικός

Αν ο σκύλος σας γίνεται υπερβολικά κτητικός και επιθετικός όταν το ταίρι σας βρίσκεται κοντά σας, μπορεί να αντιλαμβάνεται τον σύντροφό σας ως απειλή για τη θέση του στο σπίτι.

Τι να κάνετε:

Συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία: Εάν η συμπεριφορά του σκύλου σας προκαλεί ανησυχία, εξετάστε το ενδεχόμενο να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία εκπαιδευτή σκύλων ή έναν κτηνίατρο, ο οποίος μπορεί να αξιολογήσει την κατάσταση και να σας παράσχει καθοδήγηση.

Σταδιακή εισαγωγή συντρόφου: Αφήστε το σκύλο σας και το ταίρι σας να γνωριστούν με ρυθμό που είναι άνετος για το σκύλο. Η θετική ενίσχυση και οι λιχουδιές μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία μιας θετικής σύνδεσης.

Εκπαίδευση: Δουλέψτε με το σκύλο σας στην εκπαίδευση υπακοής για να ενισχύσετε την εμπιστοσύνη του σε εσάς ως αρχηγό της αγέλης.

Να είστε υπομονετικοί: Δώστε χρόνο στο σκύλο σας να προσαρμοστεί και παρατηρήστε τις αντιδράσεις του. Μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να νιώσει άνετα.

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button