Υγεία & Διατροφή

Υπόθεση απάτης με μεταβιβάσεις αυτοκινήτων στο Ηράκλειο – ΗράκλειοΣύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του neakriti.gr οι έρευνες των Αρχών επικεντρώνονται σε εταιρεία-γραφείο διαμεσολάβησης, το οποίο φέρεται να εξαπατούσε συστηματικά πολίτες και υπηρεσίες της Περιφέρειας σε περιπτώσεις αγοραπωλησίας αυτοκινήτων

Στα ίχνη μιας μεγάλης κομπίνας με γραφείο διαμεσολάβησης για τη μεταβίβαση αυτοκινήτων στο Ηράκλειο, βρίσκονται οι Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, γραφείο διαμεσολάβησης στην πόλη του Ηρακλείου φέρεται να αποσπούσε σημαντικά ποσά από τα τέλη μεταβίβασης οχημάτων, με αποτέλεσμα να μην τα εισπράττει η Γενική Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Κρήτης (Μηχανολογικό).

Συγκεκριμένα, κατά τη διαδικασία μίας αγοραπωλησίας/μεταβίβασης ενός οχήματος, το εν λόγω γραφείο λάμβανε τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και το ακριβές ποσό για τα τέλη μεταβίβασης και αδείας – όπως αυτά ορίζονται και διακρίνονται από την υφιστάμενη νομοθεσία – και στη συνέχεια φέρεται να κατέθετε στη συμβεβλημένη τράπεζα μικρότερο ποσό.

Το κόλπο με το αποδεικτικό κατάθεσης – Πώς εξαπατούσαν την υπηρεσία Μεταφορών

Ασφαλείς πληροφορίες του neakriti.gr αναφέρουν ότι οι διαμεσολαβητές φέρονται να παραποιούσαν τα αποδεικτικά της κατάθεσης που λάμβαναν από την τράπεζα, αλλοιώνοντας το αναγραφόμενο ποσό, ώστε να ολοκληρώσουν νομότυπα τη διαδικασία της μεταβίβασης, πλην όμως με αναληθείς βεβαιώσεις σε ό,τι αφορούσε στην καταβολή τελών έκδοσης Άδειας και Μεταβίβασης οχήματος.

Από τον ενδελεχή έλεγχο, φέρεται να προκύπτουν αναντιστοιχίες κινήσεων τραπεζικών λογαριασμών και έλλειμμα συνολικού ποσού ύψους 1,2 εκατ. ευρώ, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στις υπηρεσίες Μεταφορών της Περιφέρειας Κρήτης δεν φαίνεται να υπάρχει εσωτερικός ελεγκτικός μηχανισμός, που να εντοπίζει αυτές τις αναντιστοιχίες ή επικοινωνία του γραφείου μεταβιβάσεων με τις οικονομικές υπηρεσίες, εντός ενός πλαισίου που οριοθετεί η τυπική διαδικασία διασταυρώσεων ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Τέλος, δεν έχει γίνει γνωστό εάν έχει ενημερωθεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου για την αντιμετώπιση και την ποινική αξιολόγηση των διαλαμβανομένων στην εν λόγω έρευνα ή αν προκύπτουν παράνομες πράξεις ή παραλείψεις των οργάνων του Δημοσίου κατά την άσκηση των καθηκόντων που τους έχουν ανατεθεί.


πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger