Κόσμος

Στις ΗΠΑ ο ΥΠΕΞ Φιντάν και ο Καλίν της MİT για επαφές με υψηλόβαθμους αξιωματούχους – Galaksias.com

Ταξίδι στις ΗΠΑ πραγματοποιούν ο  υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν και ο επικεφαλής του  Εθνικού Οργανισμού Πληροφοριών (MİT) Ιμπραχίμ Καλίν  που είναι και το πρώτο του από την ανάληψη των καθηκόντων του.  

Η επίσκεψη Φιντάν και η συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν γίνεται στον απόηχο της έγκρισης από την Τουρκία της έγκρισης της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και η έγκριση από τις ΗΠΑ της πώλησης F-16 που οδήγησαν σε αναθέρμανση των σχέσεων.

Ο Καλίν μεταξύ άλλων θα συναντηθεί με τον επικεφαλής της CIA Ουίλιαμ Μπερνς στην Ουάσιγκτον και θα έχει επαφές στον Λευκό Οίκο, το Κογκρέσο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Εκτός από τις διμερείς σχέσεις, στην ατζέντα θα βρεθεί η καταπολέμηση τρομοκρατικών οργανώσεων όπως το PKK, ο ISIS και η τρομοκρατική οργάνωση FETO (Fetullah Terrorist Organization).

Επίσης θα συζητηθούν περιφερειακά ζητήματα, όπως το Ιράκ και η Συρία, καθώς και η κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν.

Ανταλλαγή απόψεων θα γίνει για τον συνεχιζόμενο πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, καθώς και για το ζήτημα του Καυκάσου.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button