Υγεία & Διατροφή

«Η ενέργεια και η σωματική δύναμη τα σημαντικά με Ολυμπιακό» – Galaksias Portal News

Η Ζαλγκίρις Κάουνας προέρχεται από τρεις διαδοχικές νίκες στη Euroleague, όπως και ο Ολυμπιακός, αλλά μία από τις δύο ομάδες θα δει το νικηφόρο σερί να τερματίζεται αύριο, Παρασκευή (1/3, 20:00, Novasports Prime), στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής.

Ο Αντρέα Τρινκιέρι ευελπιστεί αυτή να μην είναι η δική του ομάδα και δη μέσα στο Κάουνας. Ο Ιταλός τεχνικός της Ζαλγκίρις δεν θέλησε ν΄ ανοίξει τα χαρτιά του σχετικά με την τακτική που θ’ ακολoυθήσει και επικεντρώθηκε στις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου στον Ολυμπιακό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως και η Ζαλγκίρις αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών, με δεδομένη την απουσία του Ντοβίντας Γκιεντράιτις, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του φορμαρισμένου πριν τη διακοπή ψηλού της Λαουρίνας Μπιρούτις. O Λιθουανός γκαρντ έχει κάκωση στον οπίσθιο μηριαίο, ενώ ο Μπιρούτις έχει κάνει κάποιες προπονήσεις και η συμμετοχή θα αποφασιστεί τελευταία στιγμή.

Ο Αντρέα Τρινκιέρι είπε: «Ο αυριανός αγώνας θα είναι ο πιο δύσκολος που έχουμε παίξει μέχρι τώρα. Γιατί; Παίξαμε απέναντι σε καταπληκτικές ομάδες, αλλά σε αυτή τη φάση της σεζόν βλέπω ξεκάθαρα τον Ολυμπιακό να επιστρέφει στη φόρμα του και να κερδίζει με τη νοοτροπία του. Μπορούν να έρθουν με 5 παίκτες και να συνεχίσουν να παίζουν το παιχνίδι τους. Τρέφω μέγιστο σεβασμό για αυτούς. Μόνο ένα δύσκολο σουτ τους αφαίρεσε το όνειρο να γίνουν πρωταθλητές στη Euroleague πέρυσι. Παίζουν καταπληκτικά και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Ένας άλλος λόγος που αυτό το ματς θα είναι το πιο δύσκολο είναι η διακοπή που ήρθε όταν ήμασταν σε καλή κατάσταση και σταματήσαμε. Δεν ξέρω πώς θα είμαστε αύριο γιατί είχαμε μπει σε έναν ρυθμό, κερδίζοντας ματς με καταπληκτικούς αντιπάλους. Και τώρα όλα τελείωσαν. Δεν ξέρω πώς θα μοιάζουμε μέχρι να δω αυτή την εικόνα που είδα πριν από τη διακοπή».

Για τις απουσίες του Ολυμπιακού (Ουίλιαμς-Γκος, Μήτρου-Λονγκ, Λαρεντζάκης, Μιλουτίνοβ) τόνισε: «Δεν θέλω να μιλήσω πολύ για το πλάνο του αγώνα, δεν θα ανοίξω το κουτί της Πανδώρας. Ένα πράγμα ξέρω, ότι μπορούν να παίξουν 40 λεπτά με 5 παίκτες και να είναι αποτελεσματικοί. Έτσι εκπαιδεύονται, αυτό είναι το σύστημά τους, το δικό μας σύστημα είναι λίγο διαφορετικό. Νομίζω ότι η ενέργεια και η σωματική δύναμη θα είναι πιο σημαντικά από τη στρατηγική».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για την άμυνα του Ολυμπιακού, ο Τρινκιέρι επισήμανε: «Όπως έχει πει ο Bill Belichick (σ.σ. γενικός διευθυντής αμερικανικού ποδοσφαιρικού συλλόγου) “αν θέλετε να παίξετε καλή άμυνα, υπογράψτε παίκτες που παίζουν καλή άμυνα”. Ουόκαπ, Κάνααν, Φαλ που κυριαρχεί κάτω από το καλάθι, Κώστας Παπανικολάου… διαθέτουν παίκτες που καταλαβαίνουν την άμυνα ένας εναντίον ενός και ξέρουν να παίζουν σε όλα τα αμυντικά σχήματα. Έχουν προπονητή τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ο οποίος γνωρίζει να στήνει πολύ αποτελεσματικά αμυντικά σχήματα».

Για τον Μόουζες Ράιτ, είπε: «Είναι ένας παίκτης με πολλή ενέργεια. Είναι ένας δυναμικός σέντερ. Όσο περιμένουν τον Μιλουτίνοφ να επιστρέψει, έπρεπε να ενισχύσουν την γραμμή των ψηλών τους και τους βοήθησε».

Για την ατμόσφαιρα στο Κάουνας υπογράμμισε: «Ανυπομονώ για τέτοιες βραδιές στη Euroleague. Θα χρειαστούμε μια απίστευτη ατμόσφαιρα γιατί όταν λέω ότι τρέφω τον μέγιστο σεβασμό για τον Ολυμπιακό, εννοώ ότι είναι πολύ καλός. Αν μου ζητούσατε να αναφέρω μία ομάδα που θα διάλεγα για να κερδίσει την Ευρωλίγκα φέτος, θα έλεγα τον Ολυμπιακό. Πιστεύω στο κάρμα, αυτό που συνέβη πέρυσι ήταν πολύ οδυνηρό για αυτούς».

Στην ερώτηση γιατί δε θεωρεί φαβορί την πρωτοπόρο Ρεάλ, απάντησε: «Έχουν μια υπέροχη σεζόν, είναι εύκολη επιλογή. Η Ρεάλ είναι μεγάλη ομάδα, αλλά έχει ήδη κερδίσει, δύο τίτλους στη σειρά και είναι πολύ σπάνιο. Αν με ρωτήσετε ποια είναι η πιο ταλαντούχα ομάδα, θα έλεγα τη Ρεάλ».

Στο τέλος, για το γεγονός πως τόσο ο Ολυμπιακός όσο και Παναθηναϊκός κάλεσαν τους παίκτες τους πίσω μετά τον πρώτο αγώνα της εθνικής Ελλάδας στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2025 εν αντιθέσει με τη Ζαλγκίρις και την εθνική Λιθουανίας, ο Τρινκιέρι απάντησε: «Στη Λιθουανία; Θα με είχαν διώξει από εδώ. Δεν το σκεφτήκαμε και συμφωνώ με αυτό. Οι εθνικές ομάδες είναι πολύ σημαντικές, όλες οι χώρες προωθούν το μπάσκετ μέσω των εθνικών ομάδων και σε αυτή τη χώρα το μπάσκετ είναι… θρησκεία. Καταλαβαίνω τους παίκτες μου που ήθελαν να παίξουν στην εθνική ομάδα. Εάν δεν υπάρχουν κόκκινες σημαίες για την υγεία, δεν βλέπω το νόημα να τους καλέσω πίσω. Νομίζω ότι όλα βασίζονται στις σχέσεις».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button