Κόσμος

Ένας νεκρός και 90.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα από το πέρασμα της καταιγίδας Λούι – Galaksias.com

Στη δίνη της καταιγίδας Λούι βρίσκεται η Γαλλία  με ένα νεκρό και πάνω από 90.000 νοικοκυριά να έχουν μείνει χωρίς ρεύμα στα βόρεια της χώρας. 

Ο 52χρονος έχασε τη ζωή του στο διαμέρισμα Ντε Σεβρ.

Βρέθηκε νεκρός μέσα στο όχημά του αφού πέρασε έναν πλημμυρισμένο δρόμο και μια γέφυρα γύρω στο μεσημέρι, ανέφερε η πυροσβεστική υπηρεσία. «Το ισχυρό ρεύμα τον έσπρωξε στον ποταμό. Το αυτοκίνητο βρέθηκε σε απόσταση 100 μέτρων από τη γέφυρα, όπου ακινητοποιήθηκε χάρη στα δέντρα. Ο άνδρας παγιδεύτηκε στο εσωτερικό του οχήματος και πνίγηκε», διευκρίνισε.

Οι άνδρες της πυροσβεστικής κλήθηκαν να παρέμβουν σε πάνω από 500 κλήσεις.

Η καταιγίδα αυτή είναι η ισχυρότερη από τις αρχές του έτους, αλλά τα φαινόμενα δεν έχουν την ένταση των καταιγίδων Σιάραν και Ντομίνγκος που τον περασμένο Νοέμβριο έπληξαν τη Βρετάνη με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι.

Τότε είχαν βυθιστεί στο σκοτάδι μισό εκατομμύριο κτίρια, αυτήν τη φορά όμως η διακοπή της ηλεκτροδότησης περιορίζεται σε 90.000, ιδίως στη βόρεια Γαλλία, όπως ανακοίνωσε η διαχειρίστρια εταιρεία του δικτύου διανομής Enedis αργά το απόγευμα.

Για προληπτικούς λόγους ακυρώθηκαν τα δρομολόγια ορισμένων τρένων στην περιοχή του Παρισιού, τη Βρετάνη, τη Νορμανδία και τη Νέα Ακουιτανία. Αύριο Παρασκευή (23/2) μόνο μία περιφέρεια της Γαλλίας, αυτή του Παρισιού, θα είναι σε επιφυλακή για τον κίνδυνο πλημμύρας, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία Météo-France. Οι καιρικές συνθήκες θα παραμείνουν κακές στη Μάγχη, μέχρι την περιοχή των συνόρων με το Βέλγιο και στα δυτικά Πυρηναία.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button