ΕνημέρωσηΠολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Τζο Μπάιντεν στις 4 Απριλίου στον Λευκό Οίκο

Στην Ουάσιγκτον θα μεταβεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 4 Απριλίου, όπου και θα συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Τη συνάντηση που θα έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Τζο Μπάιντεν στις 4 Απριλίου στον Λευκό Οίκο τη… μαρτύρησε σήμερα Τετάρτη (13/03/2024) ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης.

Συγκεκριμένα ο Τζορτζ Τσούνης παρευρέθηκε στο συνέδριο «city hub events» που πραγματοποιείται στην Αλεξανδρούπολη και αναφέρθηκε στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις ενώ αποκάλυψε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στις 4 Απριλίου στον Λευκό Οίκο.

Στη συνάντηση Μητσοτάκη – Μπάιντεν αναμένεται να συζητηθούν όλα τα θέμα που αφορούν Ελλάδα και ΗΠΑ, όπως τα εξοπλιστικά, το ενεργειακό αλλά και η στρατηγική σχέση των δυο χωρών. Επίσης θα γίνει αναφορά στην Ουκρανία, στη Μέση Ανατολή, στην ανατολική Μεσόγειο και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ο πρωθυπουργός θα παρευρεθεί στην εκδήλωση που διοργανώνεται παραδοσιακά στον Λευκό Οίκο για την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και στο ίδιο πλαίσιο θα  πραγματοποιηθεί διμερής συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.

Υπενθυμίζεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επρόκειτο να ταξιδέψει τον περασμένο Ιανουάριο στις ΗΠΑ, ωστόσο νόσησε από γρίπη και έτσι το ταξίδι ακυρώθηκε.

Κυβερνητικές πηγές σημείωναν για τη συνάντηση πως ακόμη οι δυο πλευρές βρίσκονται σε συζητήσεις και πως δεν υπάρχει καμία επιβεβαίωση για καμία ημερομηνία.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button