Επικαιρότητα

Σφοδρές αντιδράσεις των δικηγόρων για το νέο νομοσχέδιο – «Επιστροφή στο 1950, με συνθήκες αυταρχισμού» (vid) – Galaksias.com

ακρόαση άρθρου

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Σφοδρές αντιδράσεις των δικηγόρων για το νέο νομοσχέδιο – «Επιστροφή στο 1950, με συνθήκες αυταρχισμού» (vid)

«Πολίτες για μια απλή οφειλή θα καταλήγουν στη φυλακή» λένε διακεκριμένοι ποινικολόγοι του Ηρακλείου – Αναστολή θα δίνεται μόνο για ποινές ενός έτους

Η αντίδραση στην αυστηροποίηση του Ποινικού Κώδικα, η οποία ισοδυναμεί με ολική επαναφορά σε συνθήκες αυταρχισμού και περιστολής δικονομικών δικαιωμάτων για τους πολίτες, οφείλει να είναι πρώτα απ’ όλα κοινωνική. Αυτό διαμηνύει ο νομικός κόσμος της χώρας που πρωτοστατεί στην προσπάθεια ενημέρωσης της κοινής γνώμης, η οποία θα βρεθεί αντιμέτωπη με οδυνηρές εκπλήξεις.

Η Ελληνική Δικαιοσύνη επιστρέφει στο 1950 καθώς οι διατάξεις που προωθούνται περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων κατάργηση δικαιώματος αναστολής για οποιαδήποτε ποινή άνω του ενός έτους, με συνέπεια άνθρωποι χωρίς ποινικό παρελθόν για μια απλή οφειλή να καταλήγουν πλέον στη φυλακή, όπως επισημαίνουν οι δικηγόροι.

Ο σχεδιασμός του υπουργείου Δικαιοσύνης, όπως εξήγησαν διακεκριμένοι ποινικολόγοι στην εσπερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο με πρωτοβουλία της “Δικηγορικής Προοπτικής”, ισοδυναμεί με πλήρη περιστολή δικονομικών δικαιωμάτων.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο της ΚΡΗΤΗ TV τι δήλωσαν δικηγόροι του Ηρακλείου:

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button