ΑθλητικάΕνημέρωση

«Είδα μια τεράστια ουρά με κόσμο που ήθελε να πάρει φαγητό – Θέλω να συνεισφέρω» – Galaksias Portal News

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεσμεύτηκε να δωρίσει 1.000 δολάρια για κάθε άσο που θα σημειώνει κατά τη διάρκεια του τουρνουά του Ακαπούλκο στο Μεξικό, για να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της πόλης, μετά την καταστροφή που προκάλεσε ο τυφώνας «Οτις» τον περασμένο Οκτώβριο και ήδη “έβαλε στην άκρη” ένα ποσό.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε του Ρομάν Σασφιούλιν με 2-0 σετ στο 500άρι τουρνουά του Ακαπούλκο και εξασφάλισε την πρόκριση στον 2ο γύρο της διοργάνωσης, έχοντας πετύχει πέντε άσους.

Πριν από την έναρξη του τουρνουά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεσμεύτηκε να δωρίσει 1.000 δολάρια (δηλαδή 924 ευρώ) για κάθε άσο που θα σημείωνε κατά τη διάρκεια του τουρνουά του Ακαπούλκο, για να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της πόλης, μετά την καταστροφή που προκάλεσε ο τυφώνας “Οτις” τον περασμένο Οκτώβριο.

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, όταν ο ισχυρότατος τυφώνας”χτύπησε” τις ακτές του Ειρηνικού και έπληξε με μανία το Ακαπούλκο. Η καταιγίδα προκάλεσε επίσης ζημιές αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, με περισσότερα από 130.000 σπίτια να έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές.

Έτσι, με τους άσους που πέτυχε κόντρα στον Σασφιούλιν, ο Τσιτσιπάς… έβαλε στην άκρη 5.000 δολάρια. Σε δηλώσεις που παραχώρησε μετά το τέλος του αγώνα, ο Έλληνας τενίστας ανέφερε τα όσα είδε όταν έφτασε στο Μεξικό, με τεράστια ουρά κόσμου να περιμένει να πάρει φαγητό, κάτι που, όπως δήλωσε, τον φόρτισε συναισθηματικά. “Προσπαθώ να κάνω το καλύτερο που μπορώ. Σε δύσκολες στιγμές, όπως κι αυτή, θέλω να συνεισφέρω και να βοηθήσω. Ήταν κάτι που το σχεδίαζα από καιρό, δεν το σκέφτηκα καθόλου. Ήθελα να σιγουρευτώ πως το Ακαπούλκο θα έχει βοήθεια σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Όταν έφτασα και πήγα από το αεροδρόμιο στα γήπεδα, είδα μια τεράστια ουρά με κόσμο που ήθελε να πάρει φαγητό. Όλο αυτό με φόρτισε συναισθηματικά για την όλη κατάσταση και είμαι χαρούμενος που μέσα από το τένις μπορώ να δώσω ελπίδα σε ανθρώπους που υποφέρουν όλους αυτούς τους μήνες”, ήταν, χαρακτηριστικά, τα λόγια του Τσιτσιπά.

To άρθρο Στέφανος Τσιτσιπάς: «Είδα μια τεράστια ουρά με κόσμο που ήθελε να πάρει φαγητό – Θέλω να συνεισφέρω» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button