ΕνημέρωσηΟικονομία

Η ρωσική κυβέρνηση θέλει να παρατείνει τους ελέγχους κεφαλαίων έως το τέλος του 2024

Η κυβέρνηση της Ρωσίας θέλει να επεκτείνει τους ελέγχους κεφαλαίων στη χώρα, αναφέρει η Handelsblatt, επικαλούμενη την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram σήμερα (23.01.24).

Ο κανονισμός ελέγχων κεφαλαίων, ο οποίος λήγει τον Απρίλιο του 2023, θα ισχύσει μέχρι το τέλος του έτους, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ρωσίας. Υποχρεώνει τους εξαγωγείς να μετατρέπουν τα κέρδη τους σε ξένο νόμισμα σε εθνικό νόμισμα, το ρούβλι.

Τα μέτρα που διέταξε ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν με διάταγμα από τον Οκτώβριο του 2023 ήταν αποτελεσματικά, σύμφωνα με όσα δήλωσε η κυβέρνηση για να δικαιολογήσει την κίνησή της.

Οι έλεγχοι που απέρριψε η κεντρική τράπεζα εισήχθησαν για να σταματήσει η υποτίμηση του ρουβλίου.

Κατά καιρούς, για ένα δολάριο έπρεπε να καταβληθούν περισσότερα από 100 ρούβλια. Σήμερα (23.01.24), η τιμή διαπραγματευόταν γύρω στα 88 ανά δολάριο.

Συγκεκριμένα, το διάταγμα απαιτεί από δεκάδες μη κατονομαζόμενες εξαγωγικές εταιρείες να καταθέτουν τουλάχιστον το 80% του ξένου συναλλάγματος που κερδίζουν σε ρωσικές τράπεζες. Στη συνέχεια, πρέπει να πωλούν τουλάχιστον το 90 % των εσόδων αυτών στην εγχώρια αγορά εντός δύο εβδομάδων

To άρθρο Η ρωσική κυβέρνηση θέλει να παρατείνει τους ελέγχους κεφαλαίων έως το τέλος του 2024 δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button