ΕνημέρωσηΠολιτική

Σπαρτιάτες και Νίκη προς κοινό μέτωπο κατά του γάμου των ομοφύλων χωρίς τον Βελόπουλο

Σύμπραξη Σπαρτιατών και Νίκης φαίνεται να προετοιμάζεται, αφήνοντας εκτός την Ελληνική Λύση στον διαγωνισμό που έχει προκύψει μεταξύ των ακροδεξιών κομμάτων, ποιό ή ποιά θα έχουν την «πρωτοκαθεδρία» για  την υποβολή αιτήματος  διεξαγωγής ονομαστικής ψηφοφορίας στο νομοσχέδιο για την Ισότητα στον πολιτικό γάμο και το οποίο  θα συγκεντρώσει τουλάχιστον 15 βουλευτές.

Την «πατέντα» της σύνταξης και της περιφοράς αιτήματος, χωρίς κομματική σφραγίδα, σε όσους θα ήθελαν την διεξαγωγή ονομαστικής ψηφορίας – καθώς κανένα από τα τρία μικρά κόμματα, Σπαρτιάτες, Νίκη και Ελληνική Λύση, δεν διαθέτει από μόνο του 15 βουλευτές – μπορεί να την είχε ο Κυριάκος Βελόπουλος, αλλά σήμερα με 36 ώρες καθυστέρηση την υιοθέτησε, όπως ανακοίνωσε από το βήμα της Ολομέλειας, και ο Δημήτρης Νατσιός και ανέφερε ότι θα κινήσει δική του ανάλογη πρωτοβουλία.

Η σύγκρουση μεταξύ του Δημήτρη Νατσιού και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Ελληνικής Λύσης Κωνστνατίνου Χήτα στην Ολομέλεια έδειξε ότι υπάρχει χάσμα μεταξύ τους και δεν θα πάνε από κοινού σε ενιαίο αίτημα.

Την  ίδια ώρα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Σπαρτιατών Θανάσης Χαλκιάς «έδειξε» με νόημα  ότι η κοινοβουλευτική ομάδα πάει με την Νίκη, λέγοντας ότι «από την στιγμή που το αίτημα απευθύνεται σε όλα τα κόμματα που διαφωνούν με το νομοσχέδιο και όχι σε όλους πλην Λακεδαιμονίους, όπως έλεγαν κάποιοι, εμείς δηλώνουμε ότι θα συνυπογράψουμε το αίτημα της Νίκης. Επιτέλους, όλοι μας να ψηφίσουμε ανάλογα με τις θέσεις μας και όχι άλλα να λέμε και άλλα να πράττουμε».

Σε μια τέτοια περίπτωση, ο Κυριάκος Βελόπουλος θα έχει χάσει την μάχη της πρωτοκαθεδρίας του ακροδεξιού τόξου.

 

 

To άρθρο Σπαρτιάτες και Νίκη προς κοινό μέτωπο κατά του γάμου των ομοφύλων χωρίς τον Βελόπουλο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button