ΕνημέρωσηΠολιτική

«Όσο είμαι υπουργός, δεν θα κοπεί φάρμακο σε ασθενή που το χρειάζεται»

«Δεν κόβουμε σε καρκινοπαθείς φάρμακα» τόνισε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης απαντώντας για σχετικό δημοσίευμα. 

«Όσο είμαι υπουργός, να κοπεί φάρμακο σε ασθενή που το χρειάζεται, δεν υπάρχει καμία περίπτωση», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας μεταξύ άλλων στον Alpha και στην εκπομπή «Super Κατερίνα» για το πρωτοσέλιδο εφημερίδας ότι δήθεν κόβονται φάρμακα για καρκινοπαθείς:

«Η Ένωση των Ογκολόγων επισήμως μας είπε ότι πρέπει να ενεργοποιήσουμε τα ογκολογικά συμβούλια γιατί θεωρούν ότι πολλά φάρμακα που γράφονται δεν θα έπρεπε να γράφονται. Το ότι η Ένωση Ογκολόγων έχει ζητήσει να ενεργοποιήσουμε τα ογκολογικά συμβούλια, δηλαδή να ελέγχεται αν καλώς γράφεται ή όχι ένα φάρμακο, σημαίνει ότι εμείς οι πολιτικοί, ο Υπουργός εν προκειμένω κόβει τα φάρμακα; Δεν κόβονται τα φάρμακα.

Ό,τι πρέπει να γράφεται θα γράφεται και ό,τι πρέπει να δίνεται θα δίνεται. Άρα, σε κανέναν ασθενή που πρέπει να πάρει ένα φάρμακο δεν το κόβουμε», είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: «Το ότι, όμως, επισήμως η επιστημονική κοινότητα των γιατρών λέει ότι πρέπει να υπάρχει ένας μεγαλύτερος έλεγχος στη συνταγογράφηση ορισμένων πολύ ακριβών φαρμάκων, γιατί σε πολλές περιπτώσεις κατά τη γνώμη τους τα φάρμακα που γράφονται δεν θα έπρεπε να γράφονται, αυτό δεν έχει να κάνει με εμένα.

 

«Επαναλαμβάνω, όσο είμαι εγώ Υπουργός Υγείας φάρμακο σε ασθενή που το χρειάζεται δεν θα κόβεται ποτέ και για κανέναν λόγο».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button