Κόσμος

Στα «δίχτυα» της ΕΛ.ΑΣ. συμμορία που έκλεβε εμπορεύματα από καταστήματα της ίδιας αλυσίδας σε Αγία Βαρβάρα, Ταύρο και Μάνδρα

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής προχώρησε στην εξάρθρωση συμμορίας που προέβαινε συστηματικά σε κλοπές εμπορευμάτων από καταστήματα της ίδιας αλυσίδας σε Αγία Βαρβάρα, Ταύρο και Μάνδρα.

Συγκεκριμένα αστυνομικοί της παραπάνω υπηρεσίας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε., συνέλαβαν το πρωί της Τετάρτης (7/2) στην περιοχή της Μάνδρας, ένα 25χρονο και μια 19χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας από άτομα που οργανώθηκαν για να διαπράττουν κλοπές κατ’ επάγγελμα και κατά συρροή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο διερεύνησης κλοπών παιχνιδομηχανών και εργαλείων από καταστήματα στις παραπάνω περιοχές, έπειτα από έρευνα της ανωτέρω υπηρεσίας και κατόπιν συνδυαστικής αξιολόγησης πληροφοριακών δεδομένων και αποδεικτικών μέσων, πιστοποιήθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας που συστήθηκε αρχές Δεκεμβρίου του 2023 με διαρκή μεθοδική δράση.

Ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της ομάδας, μετέβαιναν κατά τις ώρες λειτουργίας στα καταστήματα που είχαν στοχοποιήσει και προσποιούνταν τους πελάτες. Συνόδευαν πάντα σε παιδικό καροτσάκι ανήλικο νήπιο, προκειμένου να μην κινούν υποψίες στο προσωπικό ασφαλείας και ήταν ιδιαίτερα εξοικειωμένοι με τη διαρρύθμιση των εμπορικών καταστημάτων.

Αφού προσέγγιζαν τους χώρους που εκτίθονταν τα εργαλεία και οι παιχνιδομηχανές, ένας εκ των δύο τοποθετούσε τα επίμαχα προϊόντα στο καλάθι αγοράς και περιπλανούνταν στους χώρους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν οι συνθήκες ήταν κατάλληλες, είτε αφαιρούσαν το περιεχόμενο και το απέκρυπταν στο παιδικό καροτσάκι στην περίπτωση των εργαλείων, είτε διέφευγαν από βοηθητικές εξόδους, παρακάμπτοντας τα συστήματα ασφαλείας.

Στις περιπτώσεις των παιχνιδομηχανών που έφεραν σύστημα ασφαλείας με ηχητική δυνατότητα, προκαλούσαν βραχυκύκλωμα στο σύστημα, εκμεταλλευόμενοι τον εξοπλισμό του καταστήματος.

Βρίσκονταν σε απόλυτη συνεννόηση μεταξύ τους, απασχολώντας ο ένας εκ των δύο το προσωπικό, ώστε να διαφύγει ο άλλος με το καροτσάκι εντός του οποίου είχαν αποκρύψει τα κλοπιμαία.

Από την προανακριτική έρευνα της ανωτέρω υπηρεσίας, εξιχνιάστηκαν 12 περιπτώσεις κλοπών 21 εργαλείων και 3 παιχνιδομηχανών σε χρονικό διάστημα περίπου 20 ημερών.Σε έρευνα στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-3 παιχνιδομηχανές,

-Ηλεκτρονικές συσκευές,

-Σετ τρυπανιών,

-Το επιχειρησιακό τους αυτοκίνητο,

-Ρουχισμός που χρησιμοποιήθηκε κατά την διάπραξη των κλοπών και

-Το χρηματικό ποσό των 360 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button