ΕνημέρωσηΟικονομία

Άνοδος 1,8% στις τιμές με φόντο την επαπειλούμενη επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ – Galaksias Portal News

Το Ισραήλ προετοιμάζεται για μια άμεση και πρωτοφανή επίθεση του Ιράν σε κυβερνητικούς στόχους ήδη από το Σάββατο, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg σε δυτικές μυστικές υπηρεσίες, μια κίνηση δυνητικά μπορεί να προκαλέσει έναν ολοκληρωτικό περιφερειακό πόλεμο, ταρακουνώντας τις αγορές πετρελαίου.

Η επίθεση το Ιράν έχει αναδειχθεί ως ένα από τα βασικά σενάρια που εξετάζει το ισραηλινό κράτος και οι σύμμαχοί του, με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα να οδηγεί σε ραγδαία άνοδο τις τιμές του πετρελαίου.

Ένας βομβαρδισμός με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους ακριβείας θα μπορούσε να έρθει μέσα στις επόμενες 48 ώρες, δήλωσαν οι πηγές του Bloomberg, και θα αποτελούσε αντίποινα για τη φονική επίθεση εναντίον του διπλωματικού της συγκροτήματος στη Συρία την περασμένη εβδομάδα.

Οι ΗΠΑ προετοιμάζουν άμυνες και έχουν μεταφέρει επιπλέον στρατιωτικά μέσα στην περιοχή, ενώ εντείνουν τις διπλωματικές προσπάθειες για τον περιορισμό των εχθροπραξιών, ενώ η επίθεση δεν έχει ακόμη εγκριθεί από τους υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Τεχεράνης, προσέθεσαν.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του brent, σημείωσαν άλμα έως και 1,8% σε πάνω από 91 δολάρια το βαρέλι στο Λονδίνο την Παρασκευή (12.4.2024), επεκτείνοντας την ετήσια άνοδο στο 18%.

To άρθρο Πετρέλαιο: Άνοδος 1,8% στις τιμές με φόντο την επαπειλούμενη επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button