ΕνημέρωσηΠολιτική

Οι σύνεδροι αποφασίζουν για τις εκλογές – Ποια η θέση Κασσελάκη και Γεροβασίλη – Galaksias Portal News

Το εάν ο Στέφανος Κασσελάκης θα βρεθεί αντιμέτωπος με την Όλγα Γεροβασίλη σε μία νέα εκλογή μάχη για την αρχηγεία του ΣΥΡΙΖΑ – στον χρόνο που ορίζει το καταστατικό του κόμματος – θα φανεί τις επόμενες ώρες, καθώς οι σύνεδροι θα κληθούν να αποφασίσουν εάν χρειάζεται να ξαναστηθούν κάλπες ή όχι.

Όπως αποκλειστικά έγραψε χθες το newsit.gr από την Παρασκευή το βράδυ είχε ξεκινήσει η συλλογή υπογραφών προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να μην πάει σε μία νέα εκλογική αναμέτρηση.

Ο Νίκος Παππάς και ο Σωκράτης Φάμελλος πρωτοστάτησαν σε αυτή την διαδικασία, η οποία ξάφνιασε την Όλγα Γεροβασίλη δεδομένου ότι θεωρούσε ότι τα δύο αυτά στελέχη θα βρεθούν δίπλα της.

Η κίνηση των δύο στελεχών βρήκε αμέσως ανταπόκριση από πολλά στελέχη του κόμματος. Ο Γιώργος Τσίπρας και ο Κώστας Ζαχαριάδης παρά τις διαφωνίες τους με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ συστρατεύτηκαν με αυτή την πρόταση, δεδομένου ότι θεωρούν ότι θα είναι καταστροφική για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης 100 μόνο μέρες πριν τις ευρωεκλογές.

Οι πληροφορίες λένε ότι έχουν μαζευτεί εκατοντάδες υπογραφές από τα στελέχη που μετέχουν στο συνέδριο και όλα δείχνουν ότι, εκτός απροόπτου, θα περάσει από το σώμα των συνέδρων.

Η Όλγα Γεροβασίλη σε δηλώσεις της ανέφερε ότι θα αποδεχθεί την απόφαση του συνεδρίουοποία και αν είναι αυτή, καθώς όπως επεσήμανε οι σύνεδροι είναι αυτοί που θα καθορίσουν τις εξελίξεις.

Πιο περίπλοκη η θέση Κασσελάκη

Ο Στέφανος Κασσελάκης από την πλευρά του βρίσκεται σε πιο περίπλοκη θέση, καθώς ο ίδιος έχει ζητήσει προσφύγει στις κάλπες. Εάν οι σύνεδροι δεν κάνουν αποδεκτή την εισήγηση του θα είναι σαν να τον αμφισβητούν, ενώ παράλληλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορεί να μην αποδεχθεί την απόφαση του συνεδρίου, καθώς θα φανεί  ότι δεν σέβεται τα στελέχη του κόμματος  του.

Παράλληλα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα θέσει και άλλο ένα ερώτημα στα στελέχη του συνεδρίου. Θα ζητήσει να επαναβεβαιωθεί η αρχηγεία του, η οποία όπως θα υποστηρίξει αμφισβητήθηκε από στελέχη του κόμματος.

Από το πως θα είναι διατυπωμένο το σχετικό ερώτημα θα εξαρτηθούν και οι αντιδράσεις των στελεχών. Εάν δηλαδή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητήσει λευκή επιταγή τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν, καθώς αυτό ήταν και ένα από τα θέματα που ο Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε απέναντι από τους συντρόφους του.

Όπως και να έχουν τα πράγματα το επόμενο διάστημα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δοκιμάστηκε για μία ακόμη φορά  .

Η αντίπαλος  του Στέφανου Κασσελάκη, Όλγα Γερoβασίλη έκανε μία πολύ καλή ομιλία απευθυνόμενη στην πραγματικότητα στον ψηφοφόρο του ΣΥΡΙΖΑ που είχε ως σημείο αναφοράς τον Αλέξη Τσίπρα αν και αυτός μπήκε υπό αμφισβήτηση κατ’ αρχήν από τον πρώην στενό του συνεργάτη Νίκο Παππά.

Ενδιαφέρον φυσικά έχει η τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη ο οποίος και αυτός ζήτησε να μην γίνουν εκλογές, να αποσύρει η Όλγα Γεροβασίλη την υποψηφιότητα της  ενώ επέκρινε και αυτός τον Αλέξη Τσίπρα για την παρέμβαση του.

Αλγεινή εντύπωση πάντως προκάλεσαν οι αποδοκιμασίες  στην ομιλία της Ολγας Γεροβασίλη. Και αυτό γιατί παρά τις οποίες ιδεολογικές και πολιτικές διαφωνίες που υπήρχαν στο παρελθόν ανάμεσα  στις διάφορες τάσεις ποτέ δεν υπήρξε τέτοια αντιμετώπιση στελέχους.

To άρθρο Ώρα «μηδέν» για τον ΣΥΡΙΖΑ: Οι σύνεδροι αποφασίζουν για τις εκλογές – Ποια η θέση Κασσελάκη και Γεροβασίλη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button