Επικαιρότητα

Συνεδριάζει την Τρίτη η Δημοτική Επιτροπή Δήμου Ηρακλείου – Galaksias.com

Την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 11.30 στο Δημοτικό Κατάστημα Ηρακλείου (αίθουσα Ελευθερίου Βενιζέλου – Λότζια) θα συνεδριάσει υπό την Προεδρεία του Αλέξη Καλοκαιρινού η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Ηρακλείου με 43 θέματα στην ημερήσια διάταξη και ειδικότερα:

1. Έκθεση αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Δήμου για το Δ’ τρίμηνο του 2023.

2. Άσκηση ή μη έφεσης κατά της υπ΄αρ.Α748/2013 απόφασης του Β΄ Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ηρακλείου και κατά του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης – e-ΕΦΚΑ.

3. Άσκηση ή μη έφεσης κατά της υπ΄αρ.Α749/2013 απόφασης του Β΄ Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ηρακλείου και κατά του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης – e-ΕΦΚΑ.

4. Λήψη απόφασης για την παραίτηση ή μη, από το δικόγραφο της με αριθμό πρωτ.34/2018 αιτήσεως οριστικής τιμής μονάδος ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Ανατολικής Κρήτης.

5. Λήψη απόφασης για άσκηση ή μη ενδίκου μέσου κατά της με αρ.524/2023 απόφασης 2 Διοικητικού Εφετείου Χανίων.

6. Εξέταση αίτησης της εταιρείας Χαράλαμπος Μαυράκης & Σία Ο.Ε για ενδοδικαστική συμβιβαστική επίλυση διαφοράς με το Δήμο Ηρακλείου.

7. Λήψη απόφασης για την άσκηση ή μη ανακοπής κατά της διαταγής πληρωμής με αριθμό ΔΔΠ 4/2024 (ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ Α.Ε κατά Δήμου Ηρακλείου).

8. Έγκριση διενέργειας διαγωνισμού – τεχνικών προδιαγραφών – μελέτης και κατάρτισης όρων διαγωνισμού και ορισμός επιτροπής διενέργειας διαγωνισμού για το διαγωνισμό άνω των ορίων για την «Παροχή υπηρεσιών επισκευής και διάθεση ανταλλακτικών αναλωσίμων επισκευών μεταφορικών μέσων και μηχανημάτων» Δήμου Ηρακλείου.

9. Επικύρωση του με αρ.πρωτ.115345/2023 πρακτικού αποσφράγισης, ελέγχου δικαιολογητικών και αξιολόγησης τεχνικών προσφορών και επαναπροκήρυξη του Διαγωνισμού: «Παροχή υπηρεσιών συμβούλου για την ωρίμανση και παρακολούθηση υλοποίησης του έργου: Δήμος Ηρακλείου, Ελληνικές έξυπνές πόλεις – επενδύσεις σε υποδομές και συστήματα SSC για ένα βιώσιμο & πράσινο αστικό μέλλον», λόγω αγόνου, με τους ιδίους όρους.

10. Επικύρωση του 3ου πρακτικού κατακύρωσης της επιτροπής διαγωνισμού για την ανάθεση εκτέλεσης της μελέτης «Μελέτη αποκατάστασης-επανάχρησης Φάμπρικας Ανωγειανάκη» Δήμου Ηρακλείου.

11. Επικύρωση πρακτικού ελέγχου οικονομικών προσφορών και δικαιολογητικών κατακύρωσης για τη σύναψη εκτελεστικών συμβάσεων του αναδόχου των ομάδων 5,7 και 10 για την: «Προμήθεια ανταλλακτικών -αναλωσίμων και παροχή υπηρεσιών επισκευών από εξωτερικά συνεργεία οχημάτων και υπερκατασκευών του Δήμου Ηρακλείου».

12. Ανάκληση της υπ’αρ.593/2023 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής με θέμα «Συγκρότηση επιτροπής διενέργειας διαγωνισμού για την ανάθεση της μελέτης με τίτλο «Μελέτη σχεδιασμού νέων θέσεων ΑΜΕΑ στο ΕΣ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ» και λήψη νέας

απόφασης».

13. Εισήγηση για δημόσια διαβούλευση συγκοινωνιακών μελετών του Τμήματος Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών για τις διαμορφώσεις των κόμβων στη συμβολή των οδών : 1) Πετράκη-Ρεστιβάκη και Λεωφ.62 Μαρτύρων, 2) Σοφοκλή Βενιζέλου και Αχαιών, 3) Χριστομ.Ξυλούρη, Παπαγιάννη Σκουλά, Αγίου Ιωάννη Χωστού και Λυκείου.

14. Εισήγηση για δημόσια διαβούλευση συγκοινωνιακών μελετών του Τμήματος Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών για τις διαμορφώσεις των κόμβων στη συμβολή των οδών: 1) Παρασκευοπούλου – Ιερολοχιτών – Ατλαντίδος, 2) Aϊδινίου, Νικ. Κρασαδάκη, Χαρ. Παπαδάκη, Κλεισούρας και Αρχελάου.

15. Εισήγηση για δημόσια διαβούλευση του Τμήματος Κυκλοφορίας και συγκοινωνιών για ανασχεδιασμό δέκα (10) διασταυρώσεων στο Δήμο Ηρακλείου.

16. Εισήγηση του Τμήματος Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών για παραχώρηση ατομικής 3 θέσης ΑμεΑ επί της οδού Λισσού 4, στην περιοχή Θέρισσος.

17. Εισήγηση του Τμήματος Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών για παραχώρηση ατομικής θέσης ΑμεΑ επί της οδού Γεωργ. Πετρακογιώργη 52.

18. Εισήγηση του Τμήματος Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών για παραχώρηση ατομικής θέσης ΑμεΑ επί της οδού Θεοδώρας έναντι του αριθμού 7, περιοχή Άγιος Ιωάννης Χωστός.

19. Εισήγηση του Τμήματος Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών για επαναξιολόγηση της βατότητας για τη λειτουργία τουριστικού τραίνου ιδιοκτησίας PASCO MARIA & ΣΙΑ Ε.Ε.

20. Εισήγηση του Τμήματος Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών για επαναξιολόγηση των εγκρίσεων βατότητας που χορηγήθηκαν με προηγούμενες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

21. Εισήγηση του Τμήματος Κυκλοφορίας και Συγκοινωνιών για την έγκριση εισόδου – εξόδου οχημάτων για την κατασκευή του έργου «Νέο διώροφο κτίριο κατοικιών με υπόγειο και πατάρι» επί της δημοτικής οδού ΠΑΓΝΗ-ΣΤΑΥΡΑΚΙΑ.

22. Εισήγηση του Τμήματος Ταμείου για τη μεταφορά ποσών από τους λογαριασμούς του Δημοτικού Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής – Φροντίδας και Μαζικής Άθλησης (ΔΟΠΑΦΜΑΗ) σε λογαριασμό του Δήμου Ηρακλείου, σύμφωνα με την περ. γ’ της παρ. 3 του άρθρου 27 του Ν. 5056/2023.

23. Εισήγηση του Τμήματος Ταμείου για τη μεταφορά ποσών από τους λογαριασμούς της ΔΗΚΕΗ σε λογαριασμούς του Δήμου Ηρακλείου, σύμφωνα με την περ. γ’ της παρ. 3 του άρθρου 27 του Ν. 5056/2023.

24. Εισήγηση της Δ/νσης Δημοτικής Αστυνομίας για διαγραφή εκθέσεων βεβαίωσης παραβάσεων με επιβολή προστίμου.

25. Εισήγηση του Τμήματος Ταμειακής Βεβαίωσης, Εισπράξεων & Κοινοποίησης Φορολογητέας Ύλης για την απαλλαγή οφειλέτη από προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής (μία -1- περίπτωση).

26. Εισήγηση του Τμήματος Ταμειακής Βεβαίωσης, Εισπράξεων & Κοινοποίησης Φορολογητέας Ύλης για την απαλλαγή οφειλετών από προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής – αλλαγή ημερομηνιών νέων ατομικών ειδοποιήσεων (τριάντα τρεις -33- περιπτώσεις).

27. Εισήγηση του Τμήματος Ταμειακής Βεβαίωσης, Εισπράξεων & Κοινοποίησης Φορολογητέας Ύλης για την απαλλαγή οφειλετών από προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής – αλλαγή ημερομηνιών νέων ατομικών ειδοποιήσεων (δέκα τέσσερις -14- περιπτώσεις).

28. Εισήγηση του Τμήματος Ταμειακής Βεβαίωσης, Εισπράξεων & Κοινοποίησης Φορολογητέας Ύλης για την απαλλαγή οφειλετών από προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής – αλλαγή ημερομηνιών νέων ατομικών ειδοποιήσεων (δέκα -10- περιπτώσεις).

29. Εισήγηση του Τμήματος ΤΑΠ-Τελών Καθαριότητας & Φωτισμού για τη διαγραφή βεβαιωμένων οφειλών ΤΑΠ, ΔΤ, ΔΦ.

30. Έγκριση απομάκρυνσης τριών κυπαρισσιών από παρτέρι του 6ου ΕΠΑΛ Ηρακλείου προκειμένου να γίνουν εργασίες στεγάνωσης της αυλής και αντικατάστασης τους με νέες φυτεύσεις (12 πικροδάφνες δενδρώδεις).

31. Εισήγηση για την έγκριση του 1ου συγκριτικού πίνακα, του 1ου Π.Κ.Τ.Μ.Ν.Ε. και συμπληρωματικής σύμβασης της μελέτης με τίτλο «ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΗ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΗ ΠΡΑΞΕΩΝ ΠΡΟΣΚΥΡΩΣΕΩΣ, ΡΥΜΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ, ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ».

32. Καθορισμός τελών ύδατος άρδευσης έτους 2024.

33. Διαγραφή προστίμου ΚΟΚ του κ. Κορνάρου Χαράλαμπου.

34. Διαγραφή προστίμου ΚΟΚ της κας Κουμπάρα Μελπομένης.

35. Έγκριση αποδοχής δωρεάς μιας τηλεόρασης από την εταιρεία «Electronet Πιτσουλάκης Ρομπογιαννάκης» για το ΚΕΚΟΙΦΑΠΗ Πόρου.

36. Αποδοχή της με αρ.πρωτ.268/2024 απόφασης του Περιφερειάρχη Κρήτης, που αφορά στην ένταξη της πράξης «Ξενώνας φιλοξενίας γυναικών Δήμου Ηρακλείου», με κωδ.ΟΠΣ6003348 και ένταξη στο πρόγραμμα: «Κρήτη 2021-2027» και έγκριση δημιουργίας νέου τραπεζικού λογαριασμού.

37. Ορισμός Επιτροπών Διενέργειας – Αξιολόγησης Διαγωνισμών δημοσίων συμβάσεων, προμηθειών και γενικών υπηρεσιών σύμφωνα με το ν.4412/2016 για το έτος 2024.

38. Εισήγηση του Τμήματος ΤΑΠ-Τελών Καθαριότητας & Φωτισμού για τη διαγραφή βεβαιωμένων οφειλών ΤΑΠ, ΔΤ, ΔΦ.

39. Πρόσληψη προσωπικού για τη λειτουργία του Κ.Δ.Α.Π.ΑμεΑ Δήμου Ηρακλείου στο πλαίσιο της δράσης «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξη τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» Περιόδου 2023-2024 στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021-2027.

40. Παράταση ισχύος προσφοράς και εγγυητικής συμμετοχής του ηλεκτρονικού διαγωνισμού για το έργο με τίτλο «Εργασίες Διαμόρφωσης Εξωτερικού χώρου και Εισόδου της Στοάς Μακάσι (Υποέργο 2 της πράξης «Δημιουργία Μόνιμης Έκθεσης Ενθυμημάτων Εθνικής Αντίστασης στην Στοά Μακάσι)» που έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020».

41. Εισήγηση του Τμήματος Ελέγχου Προσόδων για διαγραφή προστίμων εκδιδομένων λογαριασμών που βεβαιώθηκαν εκ παραδρομής. (πέντε -5-περιπτώσεις).

42. Εισήγηση για την εξουσιοδότηση του νέου δημάρχου Ηρακλείου για την υπογραφή της δανειακής σύμβασης για την χρηματοδότηση της εκτέλεσης της πράξης με τίτλο: «Δράσεις αντισεισμικής προστασίας Δήμου Ηρακλείου», από το πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ»

43. Εισήγηση για την εξουσιοδότηση του νέου δημάρχου Ηρακλείου για την υπογραφή της δανειακής σύμβασης για την χρηματοδότηση της εκτέλεσης της πράξης με τίτλο: «Ανέγερση Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ) Δήμου Ηρακλείου»

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button