ΕνημέρωσηΟικονομία

Φοιτητής του ΑΠΘ κερδίζει τον Εθνικό Διαγωνισμό για τα Global Student Entrepreneur Awards

Με μεγάλη επιτυχία έλαβε μέρος την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου ο Εθνικός διαγωνισμός για τα Global Student Entrepreneur Awards! Νικητής αναδείχθηκε ο Θεοχάρης Βλαχοπαναγιώτης ο οποίος και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον παγκόσμιο τελικό για χρηματικό έπαθλο και παγκόσμια προβολή.

Το Ελληνικό Chapter της Οργάνωσης Επιχειρηματιών (ΕΟ) , ένα δίκτυο υψηλής ποιότητας 14.000+ ηγετών ομοϊδεατών σε 61 χώρες, ανακοίνωσε τον Θεοχάρη Βλαχοπαναγιώτη , φοιτητή του Αριστοτελείου πανεπιστημίου ως πρωταθλητή του Εθνικού σκέλους (Ελλάδα) των Global Student Entrepreneurs Awards (GSEA) .

Το GSEA είναι το κορυφαίο πρόγραμμα βραβείων νεανικής επιχειρηματικότητας παγκοσμίως και διεξάγεται φέτος για 5η χρονιά στην Ελλάδα από τον οργανισμό EO. Στο φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν φοιτητές-επιχειρηματίες από πανεπιστήμια όλης της Ελλάδος με κριτική επιτροπή μια ομάδα διακεκριμένων επιχειρηματιών και ανθρώπων που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του επιχειρηματικού οικοσυστήματος, συμπεριλαμβανομένων των Νίκο Αντωνίου (CEO PJ Tech Catalyst Fund), Δημήτρη Μελαχροινο (Founder & CEO Spitogatos), Κώστας Οικονομόπουλος (co-founder & co-ceo CUBE RM), και Ναταλία Δεληγιώργη (Development & Performance Coach). O Θεοχάρης Βλαχοπαναγιώητς θα διαγωνιστεί τώρα στον παγκόσμιο τελικό τον Μάιο του 2022 εκπροσωπώντας την Ελλάδα, με αντίστοιχους νικητές από άλλες 50 χώρες.

Ο Θεοχάρης Βλαχοπαναγιώτης μοιράστηκε τον ενθουσιασμό του από τη νίκη, λέγοντας πως η τιμή ήταν ιδιαίτερα σημαντική καθώς προήλθε από την αναγνώριση μιας εξαιρετικά διακεκριμένης κριτικής επιτροπής. Επίσης, σημείωσε πως, πέρα από το αποτέλεσμα, τα τελικά του GSEA ήταν μια υπέροχη ευκαιρία να γνωρίσει τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους αλλά και τους επιχειρηματίες του EO.

Ο Νίκος Αντωνίου, κριτής για αυτόν τον προκριματικό γύρο, είπε ότι ¨Με εντυπωσίασε το επίπεδο των υποψηφίων και η άψογη οργάνωση του διαγωνισμού από τον ΕΟ! Αξίζουν τέτοιες προσπάθειες για να στηρίξουμε και να εμπνεύσουμε την επόμενη γενιά Ελλήνων επιχειρηματιών¨

Ο Δημήτριος Στρατάκης, εκπρόσωπος του EO Greece και υπεύθυνος διοργάνωσης του διαγωνισμού δήλωσε ότι: ¨Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που είχαμε τέτοια ποιότητα νέων φοιτητών να συμμετέχουν στον Ελληνικό διαγωνισμό φέτος και φιλοδοξούμε ο νικητής που θα μας εκπροσωπήσει στον παγκόσμιο τελικό να τα πάει εξαιρετικά! Ο διαγωνισμός GSEA διαφέρει γιατί εστιάζει στον φοιτητή επιχειρηματία και την δυνατότητα εξέλιξής του περισσότερο από το business plan. Φιλοσοφία μας είναι να εμπνεύσουμε και να στηρίξουμε τους νέους επιχειρηματίες στο ταξίδι αυτό της επιχειρηματικότητάς και να αναδείξουμε ότι υπάρχει το κατάλληλο δίκτυο στήριξης τους στον ΕΟ, τα μέλη του και τα μέλη της Ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας.

Για να προκριθεί στον διαγωνισμό GSEA, η επιχείρηση ενός φοιτητή επιχειρηματία πρέπει να έχει λειτουργήσει τουλάχιστον έξι συνεχείς μήνες. Ο φοιτητής πρέπει να είναι κάτω των 30 και είτε να έχει ιδρύσει την επιχείρηση είτε να επιβλέπει τις κύριες λειτουργίες της. Επιλεγμένοι φοιτητές παρουσιάζουν το επιχειρηματικό πλάνο τους, το επιχειρηματικό τους ταξίδι και το εταιρικό τους όραμα σε μια επιτροπή κριτών.

Ο Θεοχάρης Βλαχοπαναγιώτης είναι ο νικητής της φετινής χρονιάς και παρουσίασε την εταιρία του Rhoe (www.rhoe.gr) και το όραμα του για ένα μοντέλο βιώσιμης μετακίνησης με καθαρότερες μορφές ενέργειάς παγκοσμίως. H Rhoé δραστηριοποιείται στον τομέα της ναυτιλίας και της αστικής κινητικότητας, όπου αναπτύσσει λογισμικό βελτιστοποίησης για μπαταρίες ηλεκτρικών πλοίων και σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, αντίστοιχα. Σήμερα, η Rhoé απασχολεί 10 άτομα στα πολύχρωμα γραφεία στην Πολυτεχνείου 21, στη Θεσσαλονίκη.

Ο περσινός τελικός GSEA είχε μεγάλη επιτυχία, με περισσότερους από 50 φοιτητές – επιχειρηματίες από 45 χώρες να διαγωνίζονται. Οι φετινοί τελικοί αναμένεται να είναι εξίσου επιτυχημένοι και θα διεξαχθούν διαδικτυακά τον Μάιο 2022.

Για να μάθετε περισσότερα για το GSEA και να ενημερώνεστε για τα βραβεία και τους φοιτητές-επιχειρηματίες ανταγωνιστές μας, επισκεφθείτε τον ιστότοπο της GSEA της EO Global η τον ιστότοπο GSEA Ελλάδος.

Μάθετε περισσότερα για το EO, το παγκόσμιο δίκτυο πίσω από το GSEA, εδώ: EO Greece

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger