Κόσμος

Σκάνδαλο με το ιατρικό της απόρρητο – Στο μικροσκόπιο ο ρόλος της κλινικής – Galaksias.com

Οι έρευνες είναι σε εξέλιξη και έχει εμπλακεί και η Σκότλαντ Γιαρντ.

Οι εργαζόμενοι της London Clinic θα μπορούσαν ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν πειθαρχική δίωξη για τυχόν παραβίαση των δεδομένων. Επίσης θα μπορούσαν να κατηγορηθούν για ποινικό αδίκημα από την αρχή προστασίας των δεδομένων και να βρεθούν αντιμέτωποι με βαρύ πρόστιμο, εάν διαπιστωθεί ότι είχαν παράνομη πρόσβαση στα αρχεία της.

Οι κανόνες αναφέρουν ότι κάθε παραβίαση προσωπικών δεδομένων πρέπει να αναφέρεται εντός 72 ωρών από την ανακάλυψή της, ενώ οι κανόνες προστασίας δεδομένων σημαίνουν ότι η ιδιωτική κλινική θα μπορούσε να τιμωρηθεί με πρόστιμο έως και 17 εκατ. στερλίνες, εάν διαπιστωθεί ότι διέπραξε αδίκημα, σύμφωνα με εμπειρογνώμονα.

Η Κέιτ πριγκίπισσα της Ουαλίας εισήχθη στο νοσοκομείο για χειρουργική επέμβαση στην κοιλιακή χώρα στις 16 Ιανουαρίου.

Σε δήλωσή του, ο διευθύνων σύμβουλος της London Clinic Αλ Ράσελ ανέφερε: «Δεν υπάρχει θέση στο νοσοκομείο μας για όσους παραβιάζουν σκόπιμα την εμπιστοσύνη οποιουδήποτε ασθενούς ή συναδέλφου μας».

Καμία προσπάθεια δεν έγινε προκειμένου να υπάρξει πρόσβαση στα αρχεία του βασιλιά Καρόλου ο οποίος επίσης νοσηλεύθηκε στην ίδια κλινική και υποβάλλεται σε θεραπεία για τον καρκίνο σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία.

Ψυχολόγος εξηγεί γιατί φουντώνουν οι θεωρίες συνωμοσίας

Η απουσία της Κέιτ από τα δημόσια δρώμενα, με εξαίρεση την επίσκεψη σε κατάστημα κοντά στο σπίτι της οικογένειας, αν και πολλοί είναι εκείνοι που εξακολουθούν να πιστεύουν ότι δεν είναι εκείνη, αλλά και τον σάλο με την πειραγμένη φωτογραφία για την οποία ζήτησε συγγνώμη έχει πυροδοτήσει θεωρίες συνωμοσίας.

Ένας ψυχολόγος εξήγησε γιατί έχουν γίνει viral τόσες πολλές θεωρίες συνωμοσίας γύρω από την πριγκίπισσα της Ουαλίας. Από τότε που η πριγκίπισσα Κέιτ υποβλήθηκε σε εγχείρηση στην κοιλιακή χώρα τον Ιανουάριο, έχει σπάνια εμφανιστεί δημοσίως, γεγονός που προκάλεσε πολλές θεωρίες συνωμοσίας σχετικά με το πού βρίσκεται. Η καθηγήτρια ψυχολογίας και ειδική σε θέματα συνωμοσίας Ντάρελ Κούκσον εξήγησε τους λόγους που αυτές γίνονται viral.

Σε συνέντευξή της στο Sky News την Τρίτη (19/3) δήλωσε: «Η έκθεση στο διαδίκτυο είναι πρωτοφανής. Τόσος πολύς κόσμος το βλέπει αυτό. Το βλέπουν από διαφορετικές πηγές και είναι πιο πιθανό να το υιοθετήσουν. Οι έρευνες τείνουν επίσης να δείχνουν ότι αν βλέπουμε ανθρώπους με τους οποίους σχετιζόμαστε και τους οποίους γνωρίζουμε να μοιράζονται θεωρίες συνωμοσίας, τότε είναι πιο πιθανό να τις πιστέψουμε».

Που αρχίζει και που τελειώνει η ιδιωτικότητα για τα δημόσια πρόσωπα

Η Κέιτ δεν είναι η πρώτη που βρίσκεται στο στόχαστρο επειδή είναι δημόσιο πρόσωπο γεγονός που έχει φέρει στο προσκήνιο που αρχίζει και που τελειώνει η ιδιωτικότητα σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ο πρώην πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν δήλωσε στην έρευνα Leveson για τη συμπεριφορά των μέσων ενημέρωσης ότι πίστευε ότι δημοσίευμα σχετικά με τη διάγνωση του γιου του Φρέιζερ με κυστική ίνωση το 2006 θα μπορούσε να προέρχεται μόνο από ιατρικά αρχεία που διέρρευσαν.

Ο Μπράουν, ο οποίος είχε χάσει προηγουμένως μια κόρη, δήλωσε ότι ο ίδιος και η σύζυγός του αισθάνθηκαν αναγκασμένοι να εκδώσουν δήλωση με την οποία επιβεβαίωναν την κατάσταση του τότε τεσσάρων μηνών παιδιού τους.

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών Ντέιβιντ Μπλάνκετ ισχυρίστηκε στα ημερολόγιά του ότι ο Τόνι Μπλερ είχε αποσιωπήσει το γεγονός ότι είχε καρδιακή πάθηση επί 15 χρόνια, πριν νοσηλευτεί σε νοσοκομείο το 2003 – κάτι που η Ντάουνινγκ Στριτ αρνήθηκε.

Όταν ο Μπόρις Τζόνσον προσβλήθηκε από το Covid τον Απρίλιο του 2020, ο ίδιος και οι συνεργάτες του εμφανίστηκαν αρχικά απρόθυμοι να αναγνωρίσουν τη σοβαρότητα της κατάστασής του, μέχρι που εισήχθη στο νοσοκομείο.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button