Επικαιρότητα

Δυναμική η παρουσία των οινοποιείων της Στερεάς στην έκθεση «ΟΙΝΟΡΑΜΑ 2024»

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συμμετείχε για δεύτερη συνεχόμενη φορά στην έκθεση «ΟΙΝΟΡΑΜΑ», που διεξήχθη από τις 2 έως και τις 4 Μαρτίου 2024 στο Ζάππειο Μέγαρο, στην Αθήνα.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με την Ένωση Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Κεντρικής Ελλάδος (ΕΝ.Ο.Α.Κ.Ε), συντόνισαν την παρουσία των 18 οινοποιείων που συμμετείχαν στην εν λόγω έκθεση με την υποστήριξη της ΠΣτΕ. Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες ετήσιες οινολογικές εκθεσιακές διοργανώσεις πανελληνίως, όχι μόνο λόγω των πολυάριθμων επισκεπτών της -οινόφιλων, sommelier, εμπόρων, αγοραστών και επαγγελματιών του χώρου της εστίασης- αλλά και λόγω του διεθνούς κύρους της εν γένει.

Στην έκθεση «ΟΙΝΟΡΑΜΑ» οι οινοπαραγωγοί της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας είχαν την  ευκαιρία να δειγματίσουν και να προωθήσουν τα κρασιά τους στους πολυάριθμους επισκέπτες της έκθεσης, αξιοποιώντας αυτή την σημαντική ευκαιρία προβολής των κρασιών που προέρχονται από τους αμπελώνες της στερεοελλαδίτικης γης, με στόχο τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών και την περαιτέρω προώθηση των προϊόντων τους.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Γαλάνης ανέφερε: «Φέτος η έκθεση «Οινόραμα» γιόρτασε τα 30 χρόνια λειτουργίας της. Η διάρκεια της εν λόγω έκθεσης αποδεικνύει πως το «Οινόραμα» αποτελεί μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις ελληνικού κρασιού. Πρόκειται για ένα σημαντικό εκθεσιακό γεγονός που το επισκέπτονται επαγγελματίες γευσιγνώστες κρασιού, αλλά και επαγγελματίες του χώρου της εστίασης, πέραν των εμπόρων, αγοραστών και διανομέων, τόσο από το εσωτερικό, όσο και από το εξωτερικό. Όπως έχει αναφέρει επανειλημμένως ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, τα κρασιά που παράγονται από αμπελώνες της Στερεοελλαδίτικης γης χαρακτηρίζονται από την εξαιρετική τους ποιότητα και την εκλεκτή τους γεύση. Σε συνεργασία με τους οινοπαραγωγούς μας και την ΕΝ.Ο.Α.Κ.Ε. σχεδιάζουμε ήδη τις επόμενες δράσεις προβολής και εξωστρέφειας των στερεοελλαδίτικων οίνων. Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε οικονομικά την παρουσία τους σε μεγάλα εκθεσιακά γεγονότα, με στόχο την καθιέρωση του brand των οίνων της Π.Σ.Ε. και την σύναψη νέων εμπορικών συμφωνιών».

The post Δυναμική η παρουσία των οινοποιείων της Στερεάς στην έκθεση «ΟΙΝΟΡΑΜΑ 2024» appeared first on STEREA NEWS.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button