Επικαιρότητα

Πρόγραμμα για άνδρες γονείς από την Περιφέρεια Θεσσαλίας – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα

Ένα καινοτόμο ευρωπαϊκό πρόγραμμα που έχει τίτλο «PAPA» υλοποιείται στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες και ειδικότερα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

«PAPA» γιατί το επίκεντρο είναι ο άντρας γονέας.
Advertisement

Στόχος, η υποστήριξη, η ενδυνάμωση και η εκπαίδευση των σύγχρονων εργαζόμενων ανδρών γονέων, προκειμένου να ισορροπούν επιτυχώς την επαγγελματική με την προσωπική τους ζωή, προς όφελος των παιδιών τους.

Η σύγκρουση προσωπικής και επαγγελματικής ζωής, η οποία συνδέεται με πλήθος δεικτών κακής υγείας και μειωμένης ευεξίας (υψηλά επίπεδα άγχους, συναισθηματική καταπόνηση, έλλειψη ικανοποίησης για τη ζωή κ.α.), με έμφαση στους εργαζόμενους άνδρες γονείς ή μονογονείς και φροντιστές ανεξαρτήτως ηλικίας, αποτελεί το ζητούμενο του προγράμματος.

Το έργο «PAPA» (Promoting work-life balance to professional male parents or single parents and careers) χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+KA210-ADU, με συντονιστή το Ινστιτούτο Πρόληψης και Ανάπτυξης –IPD από την Ελλάδα, σε συνεργασία με το Einurd της Ισλανδίας.

Οι δράσεις του προγράμματος είναι ποικίλες, υβριδικές και περιλαμβάνουν: εκπαιδεύσεις, παροχή συμβουλευτικής, έρευνα πεδίου με ερωτηματολόγια και συνεντεύξεις σχετικά με τις υπάρχουσες πρακτικές, εκπαιδευτικά προγράμματα και εργαλεία και στις δύο χώρες υλοποίησης (Ελλάδα και Ισλανδία). Βιωματικά εργαστήρια για τη διαχείριση του άγχους, για την επιμέλεια και φροντίδα των παιδιών. Εκπαίδευση μελών των συμμετεχόντων οργανισμών, παραγωγή υλικού, εργαλείων, μεθοδολογιών και προσεγγίσεων. Διοργάνωση δράσεων ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης ανοιχτών στο κοινό, συμπεριλαμβανομένης και της εκδήλωσης λήξης του έργου και στις δύο χώρες, όπου θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα του προγράμματος και θα ακολουθήσει δημόσιος διάλογος, σχετικά με τη χρήση αυτών και την ενσωμάτωσή τους από σχετικά ενδιαφερόμενα μέρη.

Τελικό προϊόν του Προγράμματος θα είναι ένας Οδηγός – Εργαλειοθήκη ισορροπίας επαγγελματικής – οικογενειακής ζωής για εργαζόμενους άνδρες, στην ελληνική, αγγλική και ισλανδική γλώσσα, ο οποίος θα είναι διαθέσιμος, για φορείς, οργανισμούς, επιχειρήσεις, επαγγελματικούς συλλόγους κ.α., καθώς και για το ευρύ κοινό σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Πληροφορίες: www.ipd.gr info@ipd.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button