ΕνημέρωσηΟικονομία

Φορολογικές δηλώσεις: Οι αποδείξεις που «κουρεύουν» τον φόρο έως και 2.200 ευρώ

Έκπτωση φόρου που μπορεί να φθάνει ακόμη και τα 2.200 ευρώ τον χρόνο θα κερδίζουν οι φορολογούμενοι που πληρώνουν με ηλεκτρονικό χρήμα υπηρεσίες από 20 κατηγορίες επαγγελμάτων τα οποία βρίσκονται ψηλά στη λίστα της φοροδιαφυγής. Παράλληλα, οι ηλεκτρονικές αποδείξεις από γιατρούς αλλά και από παραϊατρικές υπηρεσίες θα μετράνε διπλά για την κάλυψη του 30% του εισοδήματος με ηλεκτρονικές δαπάνες.

Στη λίστα με τα επαγγέλματα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων δικηγόροι, κομμώτριες, κουρείς, ψυκτικοί, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, ξυλουργοί, πατωματζήδες, γραφεία τελετών, οίκοι ευγηρίας, υπηρεσίες προσωπικής φροντίδας, υπηρεσίες καθαρισμού και συντήρησης, υπηρεσίες παιδικής φροντίδας, εκμεταλλευτές ταξί, φωτογράφοι, γυμναστήρια, σχολές χορού.

Με την απόφαση που υπογράφουν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης και ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος ενεργοποιείται το φορολογικό «μπόνους» που κερδίζουν για τέσσερα χρόνια, από το 2022 έως και το 2025, οι φορολογούμενοι οι οποίοι χρησιμοποιούν ηλεκτρονικό χρήμα στις συναλλαγές τους με συγκεκριμένα επαγγέλματα.

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger