Κόσμος

Το Ισραήλ θα επιτρέψει τις αποστολές αλευριού στην Παλαιστίνη – Galaksias.com

Λίγες ώρες μετά την τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου των ΗΠΑ με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, το  Ισραήλ δήλωσε ότι θα επιτρέψει τα  φορτία αλευριού να εισέλθουν στην Παλαιστίνη, μέσω του λιμανιού Ασντόντ, στα βόρεια της Γάζας.

Την απόφαση ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, και έρχεται μερικές ημέρες μετά το κάλεσμα του ΟΗΕ το οποίο ζήτησε να επιτραπεί η πρόσβαση στο Ισραηλινό λιμάνι, της επείγουσας παράδοσης ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, που πολιορκείται τους τελευταίους τρεισίμισι μήνες.

«Ο πρόεδρος χαιρέτισε την απόφαση της κυβέρνησης του Ισραήλ να επιτρέψει την αποστολή αλευριού για τον παλαιστινιακό λαό απευθείας μέσω του λιμανιού Ασντόντ», ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Η Ουάσιγκτον υποστήριξε την επίθεση του Ισραήλ κατά της Γάζας μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, ενώ κάλεσε επίσης τους Ισραηλινούς να παράσχουν περισσότερη βοήθεια στους Παλαιστίνιους αμάχους.

Τρεις υπηρεσίες του ΟΗΕ – το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Τροφίμων (WFP), η UNICEF και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) – πίεσαν για το άνοιγμα του Ασντόντ σε κοινή δήλωση τη Δευτέρα.

Ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς έχει πυροδοτήσει μια ανθρωπιστική καταστροφήγια τους 2,4 εκατομμύρια ανθρώπους της Γάζας, οι οποίοι αγωνίζονται να βρουν τροφή, νερό, καύσιμα και ιατρική περίθαλψη.

Το άνοιγμα του λιμανιού του Ασντόντ θα μειώσει τον χρόνο που χρειάζεται, για τη μεταφορά τροφίμων στους κατοίκους της Γάζας από το βορρά, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο, νωρίτερα αυτό το μήνα η περιφερειακή διευθύντρια του WFP για τη Μέση Ανατολή, Κόριν Φλέισερ.

Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο, το Ισραήλ ενέκρινε την προσωρινή παράδοση βοήθειας στη Γάζα μέσω του νότιου συνοριακού περάσματος, Κερέμ Σαλόμ, ανοίγοντας μια νέα διαδρομή για προμήθειες μετά από εβδομάδες πιέσεων.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button