Υγεία & Διατροφή

Τα τρία χειρότερα σενάρια για την υγεία της – Galaksias Portal News

Συνεχίζεται η «σιγή ιχθύος» από το Μπάκιγχαμ τόσο για την εγχείρηση της Κέιτ Μίντλετον όσο και για αυτήν του Καρόλου. Κεντρικό θέμα συζήτησης τόσο για τους Άγγλους όσο και διεθνώς, αποτελεί η κατάσταση υγείας της πριγκίπισσας της Ουαλίας, η οποία υποβλήθηκε την Τρίτη σε χειρουργική επέμβαση. Σύμφωνα μάλιστα με την επίσημη ανακοίνωση του παλατιού, η επέμβαση και η νοσηλεία της πριγκίπισσας θα διαρκέσει έως και 14 ημέρες, ενώ όπως εκτιμούν η Κέιτ δεν θα μπορέσει να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε δημόσια εμφάνιση έως και το Πάσχα.

«Παραπέμπει σε κάτι πολύ άσχημο – Μπορεί να αφορά το πάγκρεας ή το έντερο ή κάποιο λέμφωμα»

«Οι γνώμες διίστανται αλλά το χειρότερο ενδεχόμενο που μπορεί να αφορά το πάγκρεας ή το έντερο ή κάποιο λέμφωμα, καρκίνοι που χρειάζονται μεγάλης διάρκειας νοσηλεία, δεν μπορεί να αποκλειστεί», είπε στην ΕΡΤ η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Γιατρών του Ηνωμένου Βασιλείου, Κική Σονίδου σχετικά με τη «μυστηριώδη ασθένεια που θα κρατήσει ως το Πάσχα την πριγκίπισσα της Ουαλίας σε ανάρρωση αφού προηγηθεί νοσηλεία 10 -14 ημερών. Η κυρία Σονίδου, επεσήμανε την εξωστρέφεια των ανακτόρων που  μέσα σε δύο ώρες ανακοίνωσαν τόσο τα ανησυχυτικά νέα για την Κέιτ Μίντλετον , όσο και την «υπερτροφία του προστάτη» για την οποία θα υποβληθεί σε επέμβαση ρουτίνας ο Βασιλιάς Κάρολος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Για την Κέιτ, που φαινομενικά τουλάχιστον από τις φωτογραφίες που ανέβασαν τα Χριστούγεννα ήταν υγιής, θα έπρεπε για κάποιον που την παρατηρεί να ανησυχήσει ότι είναι αρκετά αδύνατη», είπε η Κική Σονίδου. Επεσήμανε παράλληλα ότι η όποια άλλη δημοσίευση για την κατάσταση της υγείας της, «δεν βοηθάει ούτε την ίδια ούτε τα παιδιά τους, γιατί πρέπει να αποτραπούν ακραίες αντιδράσεις από τον κόσμο που θα υπάρξουν σίγουρα, αν μαθευτεί κάτι αρνητικό».

«Δε θέλω να είμαστε τώρα όλοι αγγελιοφόροι κακών ειδήσεων, αλλά σίγουρα παραπέμπει σε κάτι πολύ άσχημο που μπορεί να αφορά το πάγκρεας ή το έντερο ή κάποιο λέμφωμα. Σε αυτές τις τρεις πιθανές διαγνώσεις κινούμαστε και η συντριπτική πλειοψηφία πιστεύει ότι πρόκειται για κακοήθεια. Ακόμα και μια υστερεκτομή, ένα γυναικολογικό χειρουργείο, δεν είναι παραπάνω από δυο μέρες νοσηλείας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Άρα καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για κάτι πιο περίπλοκο και οι απόψεις διίστανται.

«Δεν είναι μια επέμβαση ρουτίνας όταν πας σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο του Λονδίνου, αρκετά εξειδικευμένο σε καρκίνους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκεί έχουν νοσηλευτεί και μέλη της βασιλικής οικογένειας στο παρελθόν και πολλοί επώνυμοι. Έχει μια εξειδικευμένη ομάδα σε λαπαροσκοπική χειρουργική που είναι πολύ καλή σε δύσκολες περιπτώσεις και περίεργα ιατρικά περιστατικά.

Όταν μια νέα γυναίκα φαινομενικά υγιής, θα μείνει στο νοσοκομείο δύο εβδομάδες, ενώ γνωρίζουμε πολύ καλά ότι χρόνοι νοσηλείας είναι πάρα πολύ μικροί στο Ηνωμένο Βασίλειο για να αποφεύγουμε ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις, καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για κάτι σοβαρό. Απλώς η επιλογή τους ήταν να μην βγουν πολλά προς την δημοσιότητα», είπε στην ΕΡΤ, η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Γιατρών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ επισκέφτηκε την κλινική όπου νοσηλεύεται η Κέιτ

Ανησυχία και για την υγεία του βασιλιά Καρόλου

Σχεδόν ταυτόχρονα ανακοινώθηκε επίσης πως ο βασιλιάς Κάρολος πρόκειται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για καλοήθη πάθηση του προστάτη και οι δημόσιες υποχρεώσεις του θα αναβληθούν για σύντομο χρονικό διάστημα.

Το ανάκτορο του Μπάκιγχαμ ανέφερε ότι η κατάσταση του βασιλιά δεν είναι ανησυχητική και πως θα υποβληθεί σε «διορθωτική επέμβαση». Οι δημόσιες υποχρεώσεις του 75χρονου θα αναβληθούν για μια σύντομη περίοδο ανάρρωσης, ανέφερε το παλάτι. Μιλώντας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης σήμερα η βασίλισσα Καμίλα είπε: «Είναι καλά, σας ευχαριστώ πολύ. Ανυπομονεί να επιστρέψει στις υποχρεώσεις του».

 

«Άφαντοι» ο Χάρι και η Μέγκαν

Στον αντίποδα της μεγάλης ανησυχίας και αναστάτωσης τόσο στην Αγγλία όσο και διεθνώς, βρίσκονται ο Χάρη και η Μέγκαν, οι οποίοι τηρούν «σιγή ιχθύος», καθώς σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα βρετανικά ΜΜΕ δεν έχουν επικοινωνήσει ούτε με την Κέιτ αλλά ούτε με τον βασιλιά Κάρολο για να ενημερωθούν για την κατάσταση υγείας τους και να τους ευχηθούν ταχεία ανάρρωση.

Μάλιστα, φημολογείται πως ο πρίγκιπας Χάρι πληροφορήθηκε την ασθένεια του βασιλιά Καρόλου από τα μέσα ενημέρωσης αντί να ενημερωθεί από το ίδιο το Παλάτι.

Ο δούκας του Σάσεξ φέρεται να ενημερώθηκε για τη διάγνωση του προστάτη του πατέρα του μέσω ενός μηνύματος από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, αλλά πιστεύεται ότι το είχε δει τη είδηση νωρίτερα στα μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με την The Telegraph.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button