ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Στους «16» του Australian Open ο Τσιτσιπάς – Galaksias Portal News

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο7) είναι εδώ. Ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στον φιλόδοξο Λούκα Βαν Ας (Νο79), πήρε την νίκη με 3-0 (6-3, 6-0, 6-4) και προκρίθηκε στους 16 του Australian Open, όπου θα αντιμετωπίσει τον Τέιλορ Φριτζ (Νο12).

Ο Στέφανος ήταν εκπληκτικός κόντρα στον Γάλλο. Ψύχραιμος στο πρώτο σετ, καταιγιστικός στο 2ο και δείχνοντας χαρακτήρα στο 3ο, όπου βρέθηκεπίσω με 0-3, αλλά έφερε τούμπα το ματς και πήρε την νίκη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους δύο αθλητές να κρατάνε το σερβίς τους στο πρώτο σετ. Όλα αυτά μέχρι το 6ο game, όταν ο Τσιτσιπάς έκανε το break στο σερβίς του Βαν Ας και ξέφυγε με 4-2.

Ο Γάλλος προσπάθησε να απαντήσει άμεσα και έφτασε στα όριά του τον Έλληνα πρωταθλητή στο επόμενο game, το οποίο κράτησε σχεδόν 9 λεπτά, με τον Τσιτσιπά όμως να κρατάει τελικά το σερβίς του και να κάνει το 5-2, όπως έκανε ξανά λίγο αργότερα, κατακτώντας το πρώτο σετ με 6-3.

Στο 2ο σετ ο Τσιτσιπάς ήταν καταιγιστικός. Ο Έλληνας πρωταθλητής ξεκίνησε με break μόλις στο πρώτο game, κάτι που αποδείχθηκε ότι ήταν απλώς οιωνός για αυτά που θα ακολουθούσαν. Ο λόγος; Τελικά έμελλε να μην χάσει κανένα game, έκανε συνολικά τρία break και κατέκτησε με 6-0 το δεύτερο σετ, κάνοντας το 2-0.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 3ο ξεκίνησε εντελώς διαφορετικά. Ο Βαν Ας εμφανίστηκε πολύ πιο συγκεντρωμένος και αιφνιδίασε τον Στέφανο κάνοντας break στο 2ο game, κάτι που τον βοήθησε να ξεφύγει με 3-0. Ο Τσιτσιπάς απάντησε όμως και μάλιστα δυναμικά.

Ο Έλληνας πρωταθλητής αρχικά κράτησε το σερβίς του και στην συνέχεια έκανε break στο 5ο game, μειώνοντας σε 3-2, με σημείο κλειδί έναν απίστευτο πόντο, όπου έβγαλε άμυνα σε 4 καρφιά του Βαν Ας πριν ο Γάλλος κάνει λάθος στέλνοντας το μπαλάκι στο φιλέ.

Έχοντας την ψυχολογία με το μέρος του, ο Στέφανος κατάφερε στην συνέχεια να κρατήσει το σερβίς του και ισοφάρισε σε 3-3, ενώ αμέσως μετά έκανε νέο break και πέρασε μπροστά με 4-3. Το παιχνίδι είχε πάρει πλέον τον δρόμο του, με τον Στέφανο απλώς να κρατάει το σερβίς του στην συνέχεια, να κατακτά με 6-4 το 3ο σετ και να προκρίνεται στους 16 του Australian Open.

Πηγή: SPORT24

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button