Τρόπος Ζωής

Φράγμα της Πλακιώτισσας: H Μεσαρά εκπέμπει σήμα κινδύνου και ζητά άμεσα λύσεις (βίντεο) – Ηράκλειο«Θα επιδιώξω την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την κατασκευή των αρδευτικών δικτύων», σημείωσε ο συντονιστής Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, ο οποίος βρέθηκε στο φράγμα Πλακιώτισσας και συνομίλησε με τους αγρότες των Αστερουσίων και της Μεσαράς

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις αντιδράσεις τους, με φόντο το βαλτωμένο εδώ και χρόνια φράγμα της Πλακιώτισσας είναι αγρότες των Αστερουσίων και της Μεσαράς,  οι οποίοι κάνουν λόγο για κοροϊδία, καθώς 11 χρόνια από την έναρξη των εργασιών, το εμβληματικό έργο δεν έχει ολοκληρωθεί, με εκατομμύρια κυβικά νερού να χάνονται στη θάλασσα. Στον απόηχο της ακρίβειας, εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης και του υψηλού κόστους παραγωγής, αγρότες πληρώνουν, όπως τόνισαν, «ακριβά το οικονομικό μάρμαρο», με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται για τις καλλιέργειες τους.

Κεφαλογιάννης: «Θα επιδιώξω επαφές για την ολοκλήρωση του έργου»

«Θα επιδιώξω την εξασφάλιση της χρηματοδότησης για την κατασκευή των αρδευτικών δικτύων», σημείωσε ο συντονιστής Παραγωγικών Τομέων της ΝΔ, Κωνσταντίνος Κεφαλογιάννης, ο οποίος βρέθηκε στο φράγμα Πλακιώτισσας και συνομίλησε με τους αγρότες των Αστερουσίων και της Μεσαράς. 

Από την πλευρά τους οι αγρότες τόνισαν ότι το οραματικό αυτό έργο, του οποίου η χωρητικότητα είναι 19.000.000 κυβικά νερού και η έκταση που θα αρδεύει περίπου 37.000 στρέμματα πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα. Όπως είπαν χαρακτηριστικά, μιλώντας στο neakrirti.gr, «φτάνει πια η κοροϊδία»!

Φράγμα «γεφύρι της Άρτας» που παρά τα 11 χρόνια εργασιών του παραμένει στα αζήτητα

Το εμβληματικό αυτό έργο στην Ανατολική Μεσαρά μελετήθηκε πριν από 35 χρόνια και δημοπρατήθηκε το 2008, με τις εργασίες κατασκευής του να ξεκινούν το 2011. Όμως, εδώ και αρκετά χρόνια, εκκρεμούν τα αρδευτικά δίκτυα, ο περιμετρικός δρόμος και επιμέρους εργασίες εντός του Φράγματος.


πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger