Επικαιρότητα

Κρητικό μενού σε Festos και Knossos Palace, με την υπογραφή της Νεκταρίας Κοκκινάκη (pics) – Galaksias.com

Ταξίδι στην Κρητική γαστρονομία: Κρητικό μενού στα πλοία Festos Palace και Knosos Palace, με την υπογραφή της αγαπημένης μαγείρισσας της Κρήτης, Νεκταρίας Κοκκινάκη και με το Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας της Περιφέρειας Κρήτης – Το Κρητικό μας το μενού, μόλις το δοκιμάσεις, θα σκέφτεσαι Μινωικές, στην Κρήτη για να φτάσεις

Η MINOAN LINES, ένα από τα ισχυρότερα brand names στον χώρο της ελληνικής επιβατηγού ναυτιλίας, που για περισσότερα από 50 χρόνια μας ταξιδεύει από και προς την Κρήτη, «ξεκλειδώνει» την πιο πλούσια γαστρονομική εμπειρία στα εστιατόρια των Cruise Ferries FESTOS PALACE και KNOSSOS PALACE. Η εμβληματική ελληνική εταιρεία εμπλουτίζει τις υψηλού επιπέδου εν πλω υπηρεσίες της, χαρίζοντας στη διεθνώς αναγνωρισμένη, πλούσια Κρητική κουζίνα, μία διακεκριμένη θέση στα εστιατόρια των πλοίων της. Δώδεκα συνταγές με αγνές πρώτες ύλες που προέρχονται από παραγωγούς της Κρήτης, αυθεντικά παραδοσιακά πιάτα με φρέσκα υλικά από την κρητική γη και θάλασσα, με την υπογραφή της μαγείρισσας Νεκταρίας Κοκκινάκη, που με έμπνευση από τις ρίζες της επιμελείται ένα μενού «ωδή» στη μινωική γη. Μία συμφωνία γεύσεων που μας ταξιδεύει στην καρδιά της Κρήτης, πριν ακόμη «δέσει» το πλοίο στο λιμάνι του Ηρακλείου. Το νέο à la carte  Κρητικό μενού προσφέρεται από τα εστιατόρια των πλοίων FESTOS PALACE και KNOSSOS PALACE της MINOAN LINES, μαζί με τις υπόλοιπες ενδιαφέρουσες επιλογές, στα δρομολόγια Πειραιάς-Ηράκλειο-Πειραιάς και είναι πιστοποιημένο με το σήμα ποιότητας «Κρητική Κουζίνα» της Περιφέρειας Κρήτης.

Η παρουσίαση του Κρητικού Μενού με την υπογραφή της Νεκταρίας Κοκκινάκη πραγματοποιήθηκε στο εστιατόριο του πλοίου KNOSSOS PALACE σε ένα μεσημεριανό γεύμα γεμάτο γεύσεις και μουσικές της  Κρήτης από τον αγαπημένο Κρητικό λυράρη και τραγουδιστή, Γιώργο Βογιατζάκη και τον δεξιοτέχνη λαουτίστα Μιχαήλ Λυμάκη. Στο πλαίσιο του γεύματος, πραγματοποιήθηκε και η απονομή του σήματος ποιότητας «Κρητική Κουζίνα» της Περιφέρειας Κρήτης, από τον Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Τζεδάκη.

Ένα κρητικό μενού που ξεδιπλώνει τις αρετές ενός χαρισματικού τόπου

Δώδεκα πιάτα με αυθεντικές Κρητικές πρώτες ύλες που προέρχονται από παραγωγούς της Κρήτης, μια υπέροχη γευστική φιλοξενία στα εστιατόρια των πλοίων KNOSSOS PALACE και FESTOS PALACE της MINOAN LINES, για τους Έλληνες και διεθνείς ταξιδιώτες που την εμπιστεύονται κάθε χρόνο.

Ένα μενού που τιμά τη γευστική παράδοση της μεγαλονήσου με τρόπο νόστιμο και γεμάτο μνήμες και αρώματα. Η Νεκταρία Κοκκινάκη μας μαγειρεύει σαν να είμαστε καλεσμένοι στο «σπιτικό» της στην Κρήτη, στον τόπο που φημίζεται για τη φιλοξενία του. Τα πιάτα παρασκευάζονται στην κουζίνα των εστιατορίων των πλοίων και συνοδεύονται από ετικέτες Κρητικών κατά βάσει οινοποιείων.

Στο μενού απολαμβάνουμε μεταξύ άλλων Κρητική Οσπριάδα, Κατσικάκι λεμονάτο με σταμναγκάθι, Κόκορα κοκκινιστό με σκιουφιχτά, Καπρικό δηλαδή χοιρινό με την πέτσα του, ψημένο σε χοντρό αλάτι, αλλά και χειροποίητη Σφακιανή πίτα.

Ο Λουκάς Σιγάλας, Διευθύνων Σύμβουλος της MINOAN LINES, δηλώνει: «Από την ίδρυσή μας, πριν 52 χρόνια, έως και σήμερα, η ανάδειξη της Κρήτης, γενέτειρας και πατρίδας της MINOAN LINES, κατατάσσεται στους βασικούς πυλώνες λειτουργίας μας, άρρηκτα συνδεδεμένης με τον ευλογημένο αυτόν τόπο. Η συνεργασία μας με την αγαπημένη μαγείρισσα της Κρήτης, τη Νεκταρία Κοκκινάκη, αποτελεί κομμάτι αυτής της φιλοσοφίας και μας κάνει ιδιαίτερα υπερήφανους. Μία συνεργασία χαμηλών τόνων αλλά υψηλών απαιτήσεων, που ταιριάζει με το προφίλ της MINOAN LINES όπως αυτό έχει διαμορφωθεί στην πορεία μας μέχρι σήμερα αλλά και με το καινοτόμο εταιρικό πνεύμα που μας έχει καταστήσει ένα από τα ισχυρότερα brand names στον χώρο της ελληνικής επιβατηγού ναυτιλίας. Σας εύχομαι να απολαύσετε αυτό το «ταξίδι» με έντονα κρητικό άρωμα».

Minoikes_sef

«Η MINOAN LINES και εγώ τιμώντας τον τόπο καταγωγής μας την Κρήτη προχωράμε σήμερα στη δημιουργία παραδοσιακού κρητικού μενού που θα βρίσκεται στο εξής στα πλοία FESTOS PALACE  και KNOSSOS PALACE. Είναι μεγάλη τιμή να συνεργάζομαι με το ισχυρότερο brand της ελληνικής ναυτιλίας. 

Είναι μεγάλη η συγκίνηση μου που το μέσο που ταξίδεψα πρώτη φορά σαν παιδί ταξιδεύει τώρα τις συνταγές του τόπου μας, τις συνταγές που μου εμπιστεύθηκαν όλες αυτές οι γιαγιάδες. Νιώθω σα να ταξιδεύει με τις συνταγές και η ευχή τους για καλές θάλασσες. Και επειδή το φαγητό είναι μνήμες, αυτό που θέλουμε να δημιουργήσουμε με τη MINOAN LINES είναι ένα μενού που θα πλάθει όμορφες αναμνήσεις στους ταξιδιώτες μας. Επιμεληθήκαμε λοιπόν αυτό το μενού με 12 πιάτα με πολλή αγάπη και πολύ μεράκι. Ένα μενού που θα αλλάζει ανά εποχικότητα ώστε να χρησιμοποιούμε στα πιάτα μας ό,τι καλύτερο έχει να μας προσφέρει η φύση και η Κρητική γη», δηλώνει η Νεκταρία Κοκκινάκη.

Minoikes_sef

*ΚΡΗΤΙΚΟ ΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΤΩΝ ΜΙΝΩΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ*

Ορεκτικά

***

Μαραθόπιτα

με Κρητικά τυριά και κροκάν αμυγδάλου

***

Ντολμαδάκια Ⓥ

με σος γιαουρτιού και φρέσκα μυρωδικά

***

Ομελέτα με Κρητικό απάκι

Σαλάτες

***

Κρητική Οσπριάδα

όσπρια με σιτάρι κα σος λεμονιού

***

Ντάκος

Κρητικό παξιμάδι, τριμμένη ντομάτα, γαλομυζήθρα, κρίταμος, ελιές και εξαιρετικά παρθένο Κρητικό ελαιόλαδο

Κυρίως Πιάτα

***

Μανιτάρια με γιαχνερά Ⓥ

***

Κατσικάκι λεμονάτο με σταμναγκάθι

***

Κόκορας κοκκινιστός με σκιουφιχτά

***

Καπρικό

χοιρινό με την πέτσα του, ψημένο σε χοντρό αλάτι, λεμονόφυλλα και μυρωδικά

***

Χόντρος σπασμένος με Κρητικό απάκι

Επιδόρπια

***

Σφακιανή πίτα

σερβίρεται με μέλι και καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς (καρύδι, αμύγδαλο, σουσάμι)

***

Τυροπιτάκια γλυκά

γλυκιά μυζήθρα με ζάχαρη και κανέλα

Ⓥ Vegetarian

Αναζητήστε το μενού στο A la carte εστιατόριο των Cruise Ferries FESTOS PALACE και KNOSSOS PALACE και απολαύστε ένα αληθινό «ταξίδι» γεύσεων στην πλούσια Κρητική γαστρονομία.

www.minoan.gr

Minoikes_sef

Σχετικά με τη MINOAN LINES Η εταιρία ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Α.Ν.Ε. ιδρύθηκε στις 25 Μαΐου 1972, στο Ηράκλειο Κρήτης.  Το 2022 συμπλήρωσε 50 έτη λειτουργίας και προσφοράς υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στο επιβατικό κοινό και στις μεταφορές φορτηγών οχημάτων. Από το 2008 είναι μέλος του Ιταλικού Ομίλου Grimaldi, ενός εκ των μεγαλύτερων μεταφορέων οχημάτων και μηχανημάτων παντός τύπου (roll-on/roll-off), εμπορευματοκιβωτίων και επιβατών στον κόσμο. Ο Όμιλος Grimaldi εδρεύει στη Νάπολη Ιταλίας, με υποκαταστήματα σε περισσότερες από 25 χώρες, 17.000 υπαλλήλους και πάνω από 130 πλοία που προσεγγίζουν περισσότερα από 140 λιμάνια παγκοσμίως.

Σχετικά με τη Νεκταρία Κοκκινάκη H Νεκταρία Κοκκινάκη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Καβούσι, ένα γραφικό χωριό του νομού Λασιθίου, στο ανατολικότερο τμήμα της Κρήτης. Από πολύ μικρή κατάλαβε την αγάπη της για τη μαγειρική καθώς μεγάλωσε ανάμεσα σε αρώματα, γεύσεις και μυρωδιές παρατηρώντας τη μητέρα της αλλά και τις δυο γιαγιάδες της, που της μετέδωσαν όλα τα μυστικά της Κρητικής κουζίνας. Η αγάπη της Νεκταρίας για την μαγειρική ήταν μεγάλη, σε κάθε ευκαιρία μάθαινε να φτιάχνει συνταγές, παρατηρούσε τα προϊόντα από την διαδικασία της παραγωγής μέχρι να φτάσουν στο τραπέζι, μάζευε εμπειρίες και ακολουθούσε τις γαστρονομικές συνήθειες ενός τόπου με ιστορία και παραδόσεις. Άκουγε, παρατηρούσε, κατέγραφε και ερευνούσε. Μέχρι που ήρθε η στιγμή να αρχίσει να μοιράζεται όλη την αγάπη και το πάθος της για τη μαγειρική. Από το 2003 ζει και εργάζεται στο Ηράκλειο.

Σχετικά με το «Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας της Περιφέρειας Κρήτης» Το «Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας της Περιφέρειας Κρήτης» απονέμεται σε εστιατόρια που προσφέρουν ποιοτική Κρητική Κουζίνα και χρησιμοποιούν αποκλειστικά παρθένο κρητικό ελαιόλαδο και τοπικά προϊόντα. Αποτελεί αναγνωριστικό της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών εστίασης Κρητικής Κουζίνας και αποδίδεται από τον φορέα πιστοποίησης, «Κρητικό Σύμφωνο Ποιότητας».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button