Υγεία & Διατροφή

Πέθανε σε ηλικία 62 ετών ο σταρ της κάντρι μουσικής Τόμπι Κιθ – Galaksias Portal News

Ο Τόμπι Κιθ, ο τραγουδιστής της κάντρι που έγραψε το «Should’ve Been a Cowboy», το πιο δημοφιλές τραγούδι του είδους της δεκαετίας του ’90 πέθανε χθες το βράδυ από καρκίνο στο στομάχι. Ήταν 62 ετών.

Η είδηση ανακοινώθηκε στον επίσημο ιστότοπο του Τόμπι Κιθ καθώς και στα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης του. «Ο Τόμπι Κιθ πέθανε ήσυχα χθες το βράδυ στις 5 Φεβρουαρίου, περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του», αναφέρεται στην ανακοίνωση. «Έδωσε τον αγώνα του με χάρη και θάρρος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον Ιούνιο του 2022, ο Κιθ αποκάλυψε ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο του στομάχου. «Έχω περάσει τους τελευταίους 6 μήνες κάνοντας χημειοθεραπεία, ακτινοβολία και χειρουργική επέμβαση» έγραψε τότε. «Μέχρι εδώ καλά. Χρειάζομαι χρόνο για να αναπνεύσω, να συνέλθω και να χαλαρώσω» ανέφερε.

Τόμπι Κιθ

Κατά τη διάρκεια της σημαντικής καριέρας του πούλησε πάνω από 40 εκατομμύρια δίσκους χάρη σε country επιτυχίες όπως οι “Should’ve Been a Cowboy”, “Made in America” και “Courtesy of the Red, White and Blue (The Angry American).»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν ξεκινήσει την επιτυχημένη μουσική του καριέρα τη δεκαετία του ’90, ο γεννημένος στην πόλη Κλίντον της Οκλαχόμα Τομπ Κιθ εργάστηκε σε πετρελαιοπηγές και στη συνέχεια έγινε ημι-επαγγελματίας παίκτης του αμερικανικού ποδοσφαίρου, σύμφωνα με τη New York Post.

Κυκλοφόρησε το ντεμπούτο του άλμπουμ το 1993 και έγινε γνωστός για τις επιτυχίες του «Red Solo Cup» και «I Wanna Talk About Me».

Ασχολήθηκε επίσης με την υποκριτική, εμφανιζόμενος στο μιούζικαλ του 2005 «Broken Bridges» σε σκηνοθεσία Στίβεν Γκόλντμαν. Το 2008, έγραψε και πρωταγωνίστησε στο «Beer for My Horses», βασισμένο στο ομότιτλο επιτυχημένο τραγούδι του.

Τα επιχειρηματικά του εγχειρήματα περιελάμβαναν το εστιατόριο Toby Keith’s I Love This Bar & Grill, το οποίο άνοιξε αρχικά στην Οκλαχόμα Σίτι και στη συνέχεια επεκτάθηκε σε περισσότερες από δώδεκα περιοχές στις ΗΠΑ και τη σειρά ενδυμάτων, TK Steelman. Βοήθησε επίσης στην ίδρυση της Big Machine Records το 2005 μαζί με το πρώην εκτελεστικό στέλεχος της DreamWorks, Σκοτ Μπορκέτα, η οποία συνέχισε να εκτοξεύει την καριέρα των σταρ της κάντρι, συμπεριλαμβανομένης της Τέιλορ Σουίφτ.

Ο Τομπ Κιθ εμφανίστηκε στην απονομή των People’s Choice Country Awards 2023 τον Σεπτέμβριο, όπου έλαβε το Βραβείο Ινδάλματος της Κάντρι (Country Icon Award).

Το 2006, ο τραγουδιστής δημιούργησε ένα ίδρυμα για να βοηθήσει τα παιδιά που δίνουν μάχη με τον καρκίνο.

Ήταν παντρεμένος με την Τρίσια Λούκας και απέκτησαν τρία παιδιά, τις Σέλεϊ και Κρίσταλ και τον Στέλεν και τέσσερα εγγόνια.

Ακούστε το τραγούδι «Should’ve Been a Cowboy»

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button