Επικαιρότητα

Ο ιερέας που «σαρώνει» στο TikTok για την Εκκλησία – Galaksias.com

Ποιος είναι ο ιερέας που «σαρώνει» στο TikTok – «Κάνω τα πάντα για να γυρίσουν στην εκκλησία»

Ο πατέρας Παύλος βαδίζει στα βήματα του Χριστόδουλου, καθώς αποφάσισε να μιλήσει την γλώσσα των νέων μέσα στον κόσμο του TikTok. Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε στα social media, έναν ιερέα να συνδυάζει την τεχνολογία, το χιούμορ, και τις εκκλησιαστικές συμβουλές σε ένα βίντεο.

Ο ιερέας της Αγίας Κυριακής στην Μάνδρα, που δεν αποχωρίζεται ποτέ το ράσο του, πέρα από την δίωρη κατήχηση που κάνει διαδικτυακά καθημερινά δημοσιεύει χιουμοριστικά και χορευτικά βίντεο που γυρίζει μαζί με την οικογένειά του. Παράλληλα, δίνει συμβουλές στους πιστούς, ενώ πολλές φορές αφηγείται παραβολές από τη Βίβλο.

Οι νέοι έχουν «αγκαλιάσει» την τακτική του πατέρα Παύλου καθώς τα βίντεό του συγκεντρώνουν εκατοντάδες χιλιάδες προβολές, ενώ πολύ γρήγορα έχει καταφέρει να φτάσει σχεδόν τους 15.000 ακόλουθους, αριθμός εντυπωσιακός για το χρονικό διάστημα που βρίσκεται στην πλατφόρμα.

Πατέρας Παύλος: «Υπάρχει άνεση με τα παιδιά, τους αρέσουν αυτά που ακούνε»

Ο πατέρας Παύλος μίλησε στο Newsbomb.gr για την απόφαση του να μιλήσει την γλώσσα των νέων και την εμπειρία του μέχρι τώρα ενώ παράλληλα έκανε δημόσια έκκληση να επιστρέψει ο κόσμος στις εκκλησίες.

Όπως ανέφερε η εμπειρία του με τους νέους τον έχει διδάξει δύο πράγματα. Το πρώτο είναι ότι οι νέοι χρειάζονται χιούμορ και ειλικρίνεια ενώ το δεύτερο ότι οι μεγαλύτεροι που έχουν την εμπειρία πρέπει να κατέβουν στην ηλικία.

Ο ιερέας έφτιαξε τον περασμένο Ιούλιο λογαριασμό στο TikTok, όπου δημοσίευε βίντεο με αυτοσχέδια χορευτικά.

Τον Ιούνιο του 2023 φτιάξαμε λογαριασμό στο TikTok

Ο ίδιος αναφέρθηκε στην ιδέα αλλά και την προσπάθεια που γίνεται τόσο από τον ίδιο όσο και από τα παιδιά του κατηχητικού. Επιπλέον αναφέρθηκε στον λόγο που γίνεται αυτή η προσπάθεια υπογραμμίζονται ότι ο στόχος είναι η προσέλκυση των νέων παιδιών στην Εκκλησία.

«Η ιδέα δεν ήταν δική μου, ήταν των παιδιών από το κατηχητικό. Μου το πρότειναν και μου άρεσε σαν ιδέα, θεώρησα ότι θα μπορούσα να προσεγγίσω τους νέους», πρόσθεσε.

«Κάθε μέρα κάνουμε κατήχηση δύο ωρών στο TikTok»

Ο στόχος φαίνεται να επιτυγχάνεται, αφού αφενός ο λογαριασμός του έχει 70.000 ακόλουθους, αφετέρου, το καθημερινό απογευματινό κατηχητικό είναι γεμάτο με παιδιά.

«Κάθε μέρα κάνουμε κατήχηση live στο YouTube και στο TikTok. Η κατήχηση είναι δύο ωρών. Την πρώτη ώρα μιλάμε για θεολογικά θέματα ενώ την δεύτερη ώρα λύνουμε απορίες των παιδιών. Αυτός ήταν και ο στόχος», είπε.

Και πρόσθεσε: «Αυτή η προσπάθεια σημειώνει μεγάλη επιτυχία, καθώς συμμετέχουν 300-400 άτομα. Υπάρχει η άνεση με τα παιδιά, τους αρέσουν αυτά που ακούνε».

«Έχουμε διαπράξει εκκλησιαστικά εγκλήματα κατά της νεολαίας»

Όσον αφορά την απομάκρυνση των νέων από την εκκλησία ήταν κατηγορηματικός τονίζοντας δεν φταίνε οι νέοι που δεν πηγαίνουν σε χώρους λατρείας.

«Εμείς διώξαμε τον κόσμο από την εκκλησία, αρχικά διώξαμε τους γονείς και κατ’ επέκταση τα παιδιά. Έχουμε διαπράξει εκκλησιαστικά εγκλήματα κατά της νεολαίας. Τους έχουμε διώξει από την εκκλησία με τη συμπεριφορά μας», ανέφερε.

Κάνοντας χιούμορ και χωρίς να διστάζει να «τσαλακωθεί», ο πατέρας Παύλος κάνει τα παιδιά να γελούν με τα βιντεάκια του, για τον λόγο αυτό είναι και τόσο αγαπητό. Άλλωστε όποιο βίντεο και αν διαλέξει κανείς, το πιθανότερο είναι να χαμογελάσει.

«Η νεολαία έχει μία φοβερή ευφυΐα, κάνει ερωτήσεις που δεν θα μπορούσε να τις κάνει κανείς, δεν είναι όμως προκλητικοί. Οι μεγαλύτεροι άνθρωποι που είναι στην ηλικία μου, κάνουν προκλητικές ερωτήσεις γιατί έχουν κακία μέσα τους», ανέφερε.

Σχετικά με τα μελλοντικά βίντεο, ο πατέρας Παύλος ανέφερε πως δεν υπάρχουν συγκεκριμένα σχέδια, ούτε προγραμματίζει κάτι.

«Κάνω έκκληση στη νεολαία να επιστρέψει στην εκκλησία»

Όσον αφορά εκείνους που επικρίνουν τα βίντεο του ο πατέρας Παύλος αψηφά τα αρνητικά σχόλια και επικεντρώνεται στο στόχο. «Ο πόλεμος πάντα υπάρχει, αν καθίσω και κοιτάξω τον πόλεμο που κάποιοι προσπαθούν να κάνουν, χάνει την ουσία της η κατήχηση. Δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ με όσους με σχολιάζουν. Οι προτεραιότητες μας είναι άλλες», πρόσθεσε.

Τέλος, απηύθυνε έκκληση προς τους νέους για να επιστρέψουν στις εκκλησίες. «Θα ήθελα να κάνω έκκληση στη νεολαία να επιστρέψει στην εκκλησία», υπογράμμισε.

Ο πρωτότυπος τρόπος του πατέρα Παύλου να έρθει πιο κοντά στην νεολαία, ίσως καταφέρει να ανοίξει τον δρόμο και σε άλλους ανθρώπους της εκκλησίας να αποκτήσουν επαφή με την τεχνολογία, η οποία μέχρι στιγμής, στον ίδιο, έχει βγει μόνο σε καλό.

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button