Κόσμος

Οι πολίτες δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από την κυβέρνηση που ζει έξω από την κοινωνία – Galaksias.com

«Λίγες ώρες μετά την αυλαία σε μια εξεταστική επιτροπή-παρωδία και το πόρισμα συγκάλυψης της Ν.Δ., ο κ. Μητσοτάκης σε σημερινή του συνέντευξη μας είπε ότι η δικαιοσύνη θα έχει τον τελικό λόγο» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Νέα Αριστερά, σχολιάζοντας ότι «παρέλειψε να αναφέρει ότι, με ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας, το έργο της δικαιοσύνης στην πραγματικότητα σαμποτάρεται».

«Στη διάρκεια της εξεταστικής επιτροπής, με ωμές παρεμβάσεις εξαιρέθηκαν μάρτυρες, παρεμποδίστηκε το έργο των μελών ενώ ο κ. Καραμανλής προστατεύτηκε και στην πραγματικότητα φυγαδεύτηκε» τονίζει η Νέα Αριστερά και συνεχίζει: «Ο πρωθυπουργός έσπευσε ξανά να υπογραμμίσει το “ανθρώπινο λάθος”, υποβαθμίζοντας τη σημασία των σύγχρονων συστημάτων ασφαλείας. Μπορεί σήμερα ο ίδιος και το πόρισμα του κόμματος του να μιλούν για την ανθρώπινη ευθύνη και όχι την πολιτική για τη μη ολοκλήρωση της σύμβασης 717, όμως έναν χρόνο πριν, στις 5 Μαρτιου 2023, ο κ. Μητσοτάκης έγραφε: “Αν το έργο της Τηλεδιοίκησης είχε ολοκληρωθεί, αυτό το δυστύχημα θα ήταν πρακτικά αδύνατο να είχε συμβεί”. Τι από τα δύο ισχύει τελικά; Μάλλον αυτό που βολεύει την επιχείρηση της συγκάλυψης και της προστασίας του κ. Καραμανλή αλλά τελικά προσβάλλει την μνήμη των 57 νεκρών, των οικογενειών και των πολιτών που ζητούν δικαιοσύνη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σχετικά με τις δηλώσεις του πρθυπουργού για τον κατώτατο μισθό, η Νέα Αριστερά σημειώνει: «Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε ξανά σε θριαμβευτικούς τόνους για την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 20 ευρώ, επιβεβαιώνοντας όμως ότι κανένα επιπλέον μέτρο δεν πρόκειται να ληφθεί για την ακρίβεια και τον πληθωρισμό που συνεχίζουν να καλπάζουν και εξαφανίζουν το εισόδημα των νοικοκυριών. Απέκλεισε την καταβολή επιδόματος Πάσχα για τους αδύναμους ενώ επανέλαβε προκλητικά ότι οι τιμές των ενοικίων εκτοξεύονται γιατί… πάει καλά η οικονομία. Αυτή είναι η κυνική αντίληψη του κ. Μητσοτάκη για την κρίση μιας ολόκληρης γενιάς».

«Οι πολίτες δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από την κυβέρνηση που ζει έξω από την κοινωνία. Η ανάγκη για εναλλακτική πρόταση και διέξοδο είναι πια επιτακτική. Η Νέα Αριστερά προσκαλεί τους πολίτες που δυσφορούν με την πολιτική του κυρίου Μητσοτάκη να κάνουν το επόμενο βήμα. Να φτιάξουμε την ισχυρή αντιπολίτευση που έχει ανάγκη η χώρα. Την αριστερά που έχει ανάγκη η κοινωνία» καταλήγει η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button