ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Ducati Corse και Francesco Bagnaia μαζί μέχρι το 2026 – Galaksias Portal News

του Δημήτρη Διατσίδη

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε τρεις ημέρες ξεκινά το MotoGP του 2024, όμως οι μεταγραφές ξεκίνησαν χθες με Ducati Corse και Francesco Bagnaia να υπογράφουν ώστε ο Ιταλός αναβάτης, δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής με την ομάδα της Ducati Lenovo, να οδηγήσει την εργοστασιακή Desmosedici GP το 2025 και το 2026 επίσης! Ο αναμενόμενος χορός των μεταγραφών για το 2025 – τουλάχιστον – άρχισε στο paddock του MotoGP, πριν καν αυτό διαμορφωθεί για τον πρώτο Αγώνα του 2024 που θα γίνει στο Κατάρ.
Λίγες μέρες λοιπόν πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος MotoGP 2024, η Ducati Corse και ο Francesco Bagnaia σιγούρεψαν το μέλλον τους μαζί, ανακοινώνοντας την υπογραφή μιας συμφωνίας που δεσμεύει τον δύο φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή του MotoGP με τον κατασκευαστή από το Borgo Panigale για το 2025 και το 2026.

Η ανανέωση του συμβολαίου διασφαλίζει τη συνέχεια για ένα νικηφόρο ζευγάρι από την Ιταλία: ένας τέλειος συνδυασμός της τεχνολογίας και των επιδόσεων της Desmosedici GP και του ταλέντου, του πάθους και της αποφασιστικότητας του Francesco “Pecco” Bagnaia.
Γεννημένος στο Τορίνο το 1997 και κάτοικος της πόλης Πέζαρο, ο Bagnaia εντάχθηκε στην Ducati με την Pramac Racing το 2019. Με την επέκταση του τρέχοντος συμβολαίου του, θα εδραιώσει περαιτέρω τη θέση του στην ιστορία του κατασκευαστή από το Borgo Panigale, και θα γίνει ο δεύτερος αναβάτης που συνδέεται με την Ducati για συνολικά οκτώ χρόνια.

Ο Bagnaia εξασφάλισε το πρώτο του βάθρο στο MotoGP το 2020 στον εντός έδρας Αγώνα στο Misano Adriatico και το 2021 προήχθη στην εργοστασιακή ομάδα. Κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους που οδηγούσε την κόκκινη μοτοσυκλέτα της Ducati Lenovo Team, έχασε για λίγο την ευκαιρία να κερδίσει τον Παγκόσμιο Τίτλο, τερματίζοντας ως δεύτερος μετά από ένα συναρπαστικό φινάλε της σεζόν. Το 2022 σηματοδότησε την αποκάλυψη του Bagnaia, καθώς κατέκτησε τον πρώτο του Παγκόσμιο Τίτλο αναβατών MotoGP, και έγινε ο πρώτος Ιταλός – στην εποχή που ονομάστηκε MotoGP μετά τα GP500 – που το έκανε με Ιταλική μοτοσυκλέτα: την Desmosedici GP. Αυτή η νίκη σηματοδότησε τον δεύτερο Παγκόσμιο Tίτλο αναβατών της Ducati, μετά την επιτυχία του Casey Stoner το 2007, 15 χρόνια νωρίτερα. Με το νούμερο 1 στο μπροστινό φέρινγκ της μοτοσυκλέτας του, ο Bagnaia στέφθηκε ξανά Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 2023, χάρη σε μια άλλη αξιοσημείωτη σεζόν που τον είδε να διεκδικεί 15 βάθρα, 7 νίκες και 7 pole position.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Francesco Bagnaia (#1, Ducati Lenovo Team)
«Είμαι τόσο χαρούμενος που συνεχίζω να αγωνίζομαι με την ομάδα των ονείρων μου! Το να φοράω αυτά τα χρώματα είναι τιμή για μένα. Είναι φανταστικό και είναι μία πηγή υπερηφάνειας. Μαζί με την Ducati, την ομάδα μου και όλα τα παιδιά της Ducati Corse, έχουμε πέτυχει απίστευτα πράγματα. Σε αυτά τα τρία ακόμη χρόνια (συμπεριλαμβανομένου του 2024) μπροστά μας, θα συνεχίσουμε να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πετύχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες επιτυχίες. Είμαι πανευτυχής και έτοιμος να βγω στην πίστα στο Κατάρ για τον πρώτο Αγώνα του έτος».

Claudio Domenicali (CEO Ducati Motor Holding)
«Ο Pecco είναι πραγματικά ο τέλειος αναβάτης για την Ducati. Εκπροσωπεί τις αξίες μας στον καλύτερό τους βαθμό: στυλ, κομψότητα και επιδόσεις. Όχι μόνο είναι γρήγορος, αποφασιστικός και επίμονος στην πίστα, αλλά επίσης ξεχωρίζει για την κομψότητα και την μόρφωσή του εκτός πίστας. Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτή την ανανέωση, την οποία είμαι σίγουρος ότι οι Ducatisti σε όλο τον κόσμο θα υποδεχθούν με ενθουσιασμό».

Luigi Dall’Igna (Γενικός Διευθυντής Ducati Corse)
«Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που έχουμε τον Bagnaia ξανά μαζί μας για το 2025 και το 2026. Μαζί, έχουμε γράψει μια σημαντική σελίδα της ιστορίας της μοτοσυκλέτας: Ο Pecco ήταν ο πρώτος Ιταλός αναβάτης που κέρδισε Παγκόσμιο τίτλο στο MotoGP με μια Ιταλική μοτοσυκλέτα, τη Desmosedici GP. Μαζί, επαναφέραμε έναν Παγκόσμιο Τίτλο αναβατών που έλειπε για 15 χρόνια, και το κάναμε ξανά πέρυσι. Είναι δύο φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής και έχει αποδείξει σε περισσότερες από μία περιπτώσεις ότι πραγματικά του αξίζει το νούμερο 1 στο φέρινγκ της μοτοσυκλέτας του. Εκτός από αυτά τα αποτελέσματα, ο Bagnaia συνεχίζει να δείχνει ότι είναι σε τέλεια αρμονία με τη μοτοσυκλέτα του και την ομάδα του. Για όλους αυτούς τους λόγους, ήταν φυσικό να θέλουμε να συνεχίσουμε μαζί του. Επομένως, ανυπομονούμε σε αυτό το νέο κεφάλαιο μαζί, με πεποίθηση ότι μπορούμε να επιτύχουμε άλλα σημαντικά αποτελέσματα».

Στατιστικά στοιχεία από το 2019 έως σήμερα
GP με την Ducati στο MotoGP: 86
Πρώτο GP: Κατάρ 2019
Νίκες: 18
Πρώτη νίκη σε GP: Αραγονία 2021
Βάθρα: 35
Πρώτο βάθρο: Σαν Μαρίνο 2020
Pole Positions: 18
Πρώτη Pole Position: Κατάρ 2021
Ταχύτεροι Γύροι: 13
Βαθμοί: 1085
Παγκόσμιοι Τίτλοι: 2 (MotoGP 2023, MotoGP 2022)
Ο Bagnaia και η ομάδα της Ducati Lenovo θα βρεθούν στην πίστα για το εναρκτήριο Grand Prix του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MotoGP του 2024 από τις 8 έως τις 10 Μαρτίου στο Lusail International Circuit στο Κατάρ.

Βέβαια αυτή η έναρξη θα αφήσει ήσυχο τον Pecco Bagnaia στο να επικεντρωθεί στη δουλειά του, που είναι να κερδίζει Αγώνες, αλλά συγχρόνως ανοίγει μια μεγάλη μάχη για τη δεύτερη θέση της εργοστασιακής ομάδας της Ducati, για την οποία υπάρχουν τουλάχιστον τρεις υποψήφιοι. Αρχικά ο συναθλητής του Pecco στην ίδια ομάδα φέτος, ο Enea Bastianini που θα πρέπει να αποδείξει ότι αξίζει και εκείνος την ανανέωση του συμβολαίου του ή διαφορετικά θα πρέπει να κοιτάξει προς Aprilia μεριά, η οποία τον γλυκοκοιτάζει. Ο άλλος οδηγός της Ducati που έχει δηλώσει ευθέως ότι αν το 2025 δεν πάει στην εργοστασιακή ομάδα …θα φύγει από το στρατόπεδο των “κόκκινων”, είναι ο Jorge Martin που φέτος θα αγωνιστεί και πάλι με την Prima Pramac Ducati. O Marc Marquez είναι ο τρίτος υποψήφιος για τη θέση δίπλα στον Bagnaia και με πολλούς στο paddock να πιστεύουν ότι θα φέτος είναι ο κύριος υποψήφιος για τον Τίτλο, θα είναι απευκταίο για την Ducati να αφήσει ένα οδηγό τέτοιου βεληνεκούς να πάει στην ΚΤΜ, κάτι για το οποίο πιέζει ήδη η Red Bull.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button