ΕνημέρωσηΠολιτική

«Έρχεται “Άνοιξη” μέσα στον χειμώνα» – Galaksias Portal News

Μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης ενημέρωσε τους πολίτες για την άνοδο της θερμοκρασίας,  λόγω του «Ωμέγα Εμποδιστή».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη: 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο ΩΜΕΓΑ ΕΜΠΟΔΙΣΤΗΣ ΦΕΡΝΕΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

Με το κύμα κακοκαιρίας που απασχόλησε τμήματα της χώρας μας τα τελευταία 24ωρα να περιορίζεται προς την Κρήτη και σταδιακά να υποχωρεί, υποδεχόμαστε το νέο μήνα στη χώρα μας, ένας μήνας που όπως λέει η παροιμία μπορεί να μυρίσει και Καλοκαίρι (όχι ότι έχουμε δει και βαρυχειμωνιά μέχρι στιγμής ), μπορεί όμως και να αγριέψει φέρνοντας τον βαρύ χειμώνα.

Προς ώρας πάντως φαίνεται να οδηγούμαστε σε επιβεβαίωση του πρώτου μισού της παροιμίας μιας και αν αφήσουμε στην άκρη το σύντομο πέρασμα ενός ψυχρού μετώπου μέσα στο Σάββατο, οδηγούμαστε ολοταχώς προς ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αίτιο αυτής της εξέλιξης ένα ατμοσφαιρικό βουνό που καθώς το κοιτάμε στους χάρτες καιρού μοιάζει με το κεφαλαίο γράμμα ΩΜΕΓΑ, δίνοντας έναν τύπο εμποδισμού στην Μετεωρολογία γνωστός σαν ωμέγα εμποδιστής.

Αυτό το ατμοσφαιρικό βουνό θα κινηθεί ανατολικότερα και θα απλωθεί από πάνω μας χαρίζοντάς μας για κάποιες ημέρες προστασία από τις κακοκαιρίες και τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Στον πρώτο μας χάρτη αποτυπώνονται αυτά που μόλις περιγράψαμε.

Αν τώρα θέλουμε να κλείσουμε πονηρά το μάτι για το πως θα κυλήσει ο καιρός στο πρώτο μισό του μήνα, με τη βοήθεια και τις μεθόδου πολλαπλών τρεξιμάτων (δεύτερο χάρτης), μπορούμε να πούμε με μια καλή βεβαιότητα ότι αυτό το διάστημα καλοκαιρίας θα μας συντροφεύει μέχρι και τις 8 με 9 του μήνα περίπου με θερμοκρασίες αρκετά πάνω από τα κανονικά επίπεδα.

Στη συνέχεια και μέχρι τις 12 με 13 περίπου του μήνα φαίνεται το ατμοσφαιρικό αυτό βουνό να εξασθενεί ανοίγοντας τον δρόμο σε κακοκαιρίες από τα δυτικά και βόρεια να κινηθούν προς τη χώρα μας ρίχνοντας και τη θερμοκρασία που και πάλι όμως θα είναι σε υψηλότερες από τα κανονικά για την εποχή τιμές.

Από εκεί και μετά η αβεβαιότητα αυξάνει με την τάση όμως να μας δείχνει άστατο καιρό.

Καλό υπόλοιπο ημέρας σε όλες και όλους!».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button