Επικαιρότητα

Στο σκάνδαλο της Novartis υπήρξαν λάθη στους χειρισμούς μας – Ποικίλες αντιδράσεις για τις τοποθετήσεις του στο συνέδριο (vid) – Galaksias.com

Ποικίλες αντιδράσεις στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο, έχει προκαλέσει η συμμετοχή αλλά και οι τοποθετήσεις του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο της Καθημερινής

Ποικίλες αντιδράσεις στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο, έχει προκαλέσει η συμμετοχή αλλά και οι τοποθετήσεις του Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο της Καθημερινής για τα 50 χρόνια από τη Μεταπολίτευση.

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε λανθασμένους χειρισμούς στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών και της Novartis.

Η εποχή μας προσομοιάζει με τα τέλη του Μεσοπολέμου. Η απαξίωση της πολιτικής μας έχει οδηγήσει σε μια νέα πραγματικότητα, σε μια αντιπαράθεση χωρίς ισχυρό πολιτικό βάρος. Είναι ένα σημάδι των καιρών που δεν αφορά μόνο τη χώρα μας. Ο κόσμος έχει κουραστεί, καθώς από το 2008 διάγουμε μια περίοδο κρίσεων: αυτά τα σοβαρά επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας, το Σάββατο, στο συνέδριο της «Καθημερινής» με τίτλο «Μεταπολίτευση: 50 χρόνια μετά».

Ωστόσο άλλα που είπε ο κ. Τσίπρας, στην πρώτη του δημόσια παρουσία μετά και τα όσα τραγελαφικά διαδραματίστηκαν στο 4ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, από το οποίο ο ίδιος απείχε, είχαν πιο ενδιαφέρον. Παραδέχτηκε, για παράδειγμα ότι στην υπόθεση Novartis και στην υπόθεση τηλεοπτικών αδειών, η διαχείριση της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν ατυχής, παρά τις καλές προθέσεις, τις οποίες επικαλέστηκε.

«Στην υπόθεση Novartis είχαμε ένα μεγάλο σκάνδαλο, η πρόθεση μας να μην παρέμβουμε σε αυτό το σκάνδαλο, έδινε την εντύπωση ότι βάζαμε στο ίδιο τσουκάλι ανθρώπους που ενδεχομένως είχαν εμπλοκή, με ανθρώπους που δεν είχαν. Υπήρξαν λάθη στους χειρισμούς μας», αναγνώρισε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος, ως γνωστόν, χρησιμοποίησε την υπόθεση της αμερικανικής φαρμακευτικής για να καταστρέψει 10 πολιτικούς του αντιπάλους (η λεγόμενη «σκευωρία» της Novartis), χωρίς φυσικά να το καταφέρει.

Δείτε το βίντεο: 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button