ΕνημέρωσηΠολιτική

«Μία επίορκη κυβέρνηση μπορεί να κάνει νοθεία» – Galaksias Portal News

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η δήλωση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση ότι «μία επίορκη κυβέρνηση μπορεί να κάνει νοθεία», τονίζοντας πως «όποιος καταθέτει πρόταση μομφής, θέλει και εκλογές».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Πέμπτης (28.03.24) και ερωτηθείς αν «έχει δυνατότητα κάποια κυβέρνηση να κάνει νοθεία» στις εκλογές, ο Γιάννης Ραγκούσης απάντησε χαρακτηριστικά: «μια κυβέρνηση επίορκη, που δεν θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει σε τέτοιο βαθμό στην Ελλάδα τέτοια κυβέρνηση, βεβαίως και μπορεί, τί είναι δύσκολο νομίζετε; Βασιζόμαστε στο γεγονός ότι μέχρι τώρα ευτυχώς μετά το ‘74 δεν υπήρξε επίορκη κυβέρνηση».

Σημειώνεται πως οι δηλώσεις του Γιάννη Ραγκούση έρχονται σε συνέχεια του αιτήματος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη για τη διεξαγωγή εκλογών υπό την επιτήρηση διεθνών παρατηρητών.

«Θα σας πω την προσωπική μου άποψη: εάν δεν ήταν καθιερωμένο στη χώρα μας κάθε φορά που πηγαίνει σε εθνικές εκλογές να διορίζεται υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, αυτή η κυβέρνηση έχει απωλέσει κάθε ίχνος εμπιστοσύνης έτσι ώστε και αν δεν τον είχαμε καθιερώσει θα έπρεπε να τον εφεύρουμε.

Κανείς δεν μπορεί να έχει εμπιστοσύνη σε μια κυβέρνηση που αποτόλμησε να οργανώσει κύκλωμα υποκλοπών, από μια κυβέρνηση που δεν έχω αμφιβολία ότι είναι εμπλεκόμενη στην αλλοίωση των συνομιλιών του σταθμάρχη. Δεν μπορώ να προσδιορίσω το επίπεδο.

 

Ο υπουργός Εσωτερικών είναι καθοριστικός για όταν γίνουν εκλογές και θα έχουμε παρουσία διεθνών παρατηρητών του ΟΑΣΕ όπως γίνεται σε όλες τις χώρες μέλη του ΟΑΣΕ», είπε ο ίδιος.

Η απάντηση Μαρινάκη

«Κανείς δεν τους παίρνει σοβαρά αλλά κάποια πράγματα ξεπερνούν και την δική τους γελοιότητα», απάντησε από την πλευρά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Πέμπτης (28.03.24).

«Το επίορκη το λέει ο κ. Ραγκούσης και είναι από το κεφάλι του προφανώς. Να μας πει σε ποια κυβέρνηση συμμετείχαν υπουργοί που έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα από την δικαιοσύνη για ζητήματα που έχουν να κάνουν με την άσκηση των καθηκόντων τους. Η απάντηση είναι από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο ίδιος.

Και πρόσθεσε: «Λέει πράγματα σε δυο προεκτάσεις. Η μια είναι η σοβαρή και έχει να κάνει με την συνειδητή υπονόμευση του πολιτεύματος. Προσέξτε: Δεν το είπαμε και ούτε επρόκειτο να το πούμε το 2019 για μια κυβέρνηση που αποχωρούσε και είχε παραυπουργείο στο Μαξίμου μετά από δήλωση του κ. Κοντονή, με δυο υπουργούς καταδικασμένους, πρώην υπουργό ο οποίος μιλούσε ξεκάθαρα για ανάγκη φυλάκισης των πολιτικών αντιπάλων και δεν είπαμε τίποτα για τις εκλογές γιατί είναι ένα κεκτημένο 50 εςτών που κανείς δεν έχει αμφισβητήσει».

«Πρέπει να καταλάβουν ότι προσβάλλουν τη χώρα και την δημοκρατία. Είναι μια διάσταση σοβαρή και δεν θα την αφήσουμε να περάσει έτσι έχουμε καθήκον να προστατεύσουμε το πολίτευμα», συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Ακόμα και αυτές οι επαίσχυντες ενέργειες απαιτούν μια ικανότητα. Εδώ μιλάμε για την κωμικοτραγική διάσταση του πράγματος. Προφανώς βλέπουν ότι κανείς δεν αγοράζει αυτές τις θεωρίες συνομωσίας μηδενισμού και υπονόμευσης και ψάχνουν να βρουν μέχρι την επόμενη αποτυχία τους. Κανείς δεν τους παίρνει σοβαρά αλλά κάποια πράγματα ξεπερνούν και την δική τους γελοιότητα», κατέληξε ο κ. Μαρινάκης.

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button