Υγεία & Διατροφή

Χίος: Αντιδρούν στην παράκαμψη του χωριού τους στο Χαλκειός (video)

Την έντονη αντίθεσή τους στην κατασκευή παράκαμψης του χωριού Χαλκειούς, εξέφρασαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Πρόεδρος της Κοινότητας αλλά και οι θιγόμενοι κάτοικοι.
Όπως υποστηρίζουν πρόκειται για ένα δρόμο που σχεδιάστηκε προ 20ετίας και δεν λαμβάνει υπόψη τη σημερινή κατάσταση στην περιοχή, εξυπηρετώντας μόνο την περιοχή της ΒΙΑΛ όπου από το 2016 είναι το ΚΥΤ προσφύγων- μεταναστών.
Δηλώνουν δε αποφασισμένοι να προσφύγουν για 3η φορά στο Συμβούλιο της Επικρατείας αν δεν σταματήσει το σχεδιασμό της η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της κοινότητας Βασίλη Βίγκα, τυχόν υλοποίηση του έργου θα κόψει ακόμα και την αυλή από το Σχολικό Κέντρο Καμποχώρων, θα περάσει δίπλα από τα μπαλκόνια σπιτιών που έγιναν τα τελευταία 20 χρόνια ενώ θα καταστρέψει 32 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης. Η εκπρόσωπος εξάλλου των θιγόμενων κατοίκων Θεοδώρα Μπρουζάκη σχολίασε ότι δεν θα λάβουν ούτε καν αποζημιώσεις οι ιδιοκτήτες που θα δουν να απαλλοτριώνονται οι περιουσίες τους.
Για εμμονή της Περιφερειακής Αρχής που σε προσφυγή των κατοίκων χρησιμοποίησε ακόμα και το επιχείρημα ότι ο δρόμος αποτελεί έργο υψίστης εθνικής σημασίας, έκανε λόγο η δικηγόρος Πέννυ Τασσοπούλου. Η κα Τασσοπούλου σχολίασε εξάλλου ότι ο δρόμος φαίνεται να εξυπηρετεί μόνο τη ΒΙΑΛ, μόνο που οι συνθήκες στον αριθμό αυτών που φιλοξενούνται σήμερα στο ΚΥΤ έχει αλλάξει από το 2020. Επίσης τονίστηκε ότι ενώ υπάρχει προσωρινή διαταγή από το ΣτΕ εντούτοις η Περιφερειακή Αρχή συνεχίζει να επιδίδει αποφάσεις για απαλλοτριώσεις.
Κατά τη συνέντευξη τύπου επισημάνθηκε επίσης ότι αντί να δρομολογηθεί η βελτίωση του οδικού άξονα στην περιοχή Γρου που οδηγεί προς το Χαλκειός και τα Καμπόχωρα, επιλέγεται ένας δρόμος που θα κοστίσει 4 με 5 εκατομμύρια ΕΥΡΩ και δεν το θέλουν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι.

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger