ΕνημέρωσηΠολιτική

Τι κρύβει ο βάλτος για τον Μπάμπη – Galaksias Portal News

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τη δολοφονία του 31χρονου Μπάμπη στο Μεσολόγγι. Σε αυτές συμμετέχει πλέον και ο Στρατός με τους ναρκαλιευτές οι οποίοι σαρώνουν κάθε σημείο του βάλτου, τόσο για την καραμπίνα, όσο και για το κινητό του θύματος,  που οι Αρχές εκτιμούν ότι θ’ αποκαλύψει τη διαδρομή που ακολούθησε, αλλά και τις συνομιλίες που είχε πριν χαθούν τα ίχνη του.

Το «σάρωμα» από μηχάνημα ανίχνευσης μεταλλικών αντικειμένων το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες της «Πελοποννήσου», έφτασε στον κάμπο του Ευηνοχωρίου από τα Ιωάννινα, έγινε σε συγκεκριμένα σημεία. Εκεί όπου πιθανολογείται πως ο φερόμενος ως δράστης, έκρυψε ή έριξε στο νερό τα προσωπικά αντικείμενα του 31χρονου, στην προσπάθεια απόκρυψης σε βάρος του στοιχείων. Ωστόσο, οι έρευνες δεν είχαν κάποιο αποτέλεσμα και ως εκ τούτου η επιχείρηση αναζήτησης της καραμπίνας και του κινητού του θύματος θα συνεχιστούν και σήμερα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δεκάβολο φυσίγγιο από μονόκαννο κυνηγετικό όπλο που χρησιμοποιείται στο κυνήγι αγριογούρουνου και το οποίο εντοπίστηκε σε απόσταση 4 μέτρων από τη σορό έχει σταλεί για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια. Ωστόσο, ταυτοποίηση μπορεί να γίνει μόνο εφόσον βρεθεί και η καραμπίνα.

Την ίδια στιγμή στο σπίτι του θύματος βρέθηκε λογισμικό αναζήτησης κρυπτονομισμάτων αλλά και ένα τετράδιο που γράφει τα ονόματα και τα ποσά όσων του χρωστούσαν.

Υπάρχουν 2-3 λογισμικά στην Ελλάδα. Κάποιοι μάλιστα κάνουν λόγο για πώληση μη υπαρκτών κρυπτονομισμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα η αστυνομία ερευνά και την πτυχή της αναζήτησης κρυμμένων θησαυρών.

Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται η περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, όπου ο Μπάμπης Κούτσικος εντοπίστηκε νεκρός. Εκεί, αρχαιοκάπηλοι πολλές φορές στο παρελθόν έχουν εντοπιστεί να σκάβουν σε συγκεκριμένα σημεία, για να βρουν αντικείμενα ή αρχαία νομίσματα, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που αναζητούν χρυσές λίρες.

Ο κρεοπώλης στην απολογία του, ισχυρίστηκε ότι ο 30χρονος τα τελευταία δύο χρόνια αναζητούσε χαμένους θησαυρούς.

«Οι αστυνομικοί πιστεύουν πως το κινητό και το όπλο βρίσκονται μέσα στο νερό»

Στο μεταξύ και αφού το κίνητρο της δολοφονίας παραμένει άγνωστο, σύμφωνα με αρμόδιες αστυνομικές αρχές, αναζητούνται μαρτυρίες, καθώς δεν αποκλείεται η πιθανότητα συμμετοχής ενός ή περισσότερων συνεργών.

«Σημασία έχει να βρεθεί το κινητό του θύματος όπως και το όπλο του θύματος που πιθανόν να είναι το όπλο της δολοφονίας. Υπάρχει ένα τετράδιο με ονόματα και οφειλές. Εξετάζονται και άλλα άτομα για περισσότερες πληροφορίες για το κίνητρο. Ο κατηγορούμενος είναι ένας. Ο κατηγορούμενος δεν μίλησε στους αστυνομικούς», υποστήριξε η εκπρόσωπος της Αστυνομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega και πρόσθεσε ότι όλες αυτές οι πληροφορίες έχουν να κάνουν με το κίνητρο της δολοφονίας.

Εν συνεχεία επισήμανε ότι «είναι σε εκκρεμότητα τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια. Χθες ζητήθηκε και η συνδρομή του στρατού, καθώς οι αστυνομικοί πιστεύουν πως το κινητό και το όπλο βρίσκονται μέσα στο νερό».

Αναφερόμενη στις πληροφορίες για το σημειωματάριο του Μπάμπη που βρέθηκε στο σπίτι του είπε: «Υπάρχουν κάποιες, μάλλον ιδιόχειρες σημειώσεις, που έχουν κατατεθεί στην ελληνική αστυνομία όπως και στη Δικαιοσύνη». «Πολλά από αυτά που λέγονται δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια», συμπλήρωσε.

Τι είπε ο δικηγόρος της οικογένειας του Μπάμπη

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο δικηγόρος της οικογένειας του Μπάμπη Κούτσικου, Κώστας Δημόπουλος που αναφέρθηκε στις εξελίξεις της υπόθεσης.

«Η ανάκριση είναι σε εξέλιξη και δεν μπορούμε να πούμε πολλά. Η ιστορία δεν έχει να κάνει με χρυσό αλλά όλα είναι εικασίες, δεν υπάρχουν στη δικογραφία», είπε.

Και συμπλήρωσε: «Δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που τους είχε βοηθήσει, αλλά το σημαντικό είναι η ανάκτηση των δεδομένων. Έχει κατασχεθεί ένα άλλο τηλέφωνο και θέλουμε να δούμε για ποιο λόγο το άλλο άτομο είχε σβήσει κάποια μηνύματα. Ο άνθρωπος αυτός έχει εκτελεστεί από τα 8 μέτρα και φαίνεται πως ήταν σε αμυντική στάση. Πιστεύουμε πως υπήρχε ενέδρα. Παρασύρθηκε εκεί και ίσως η δολοφονία έχει γίνει με το δικό του όπλο. Υπάρχει ενδεχόμενο να έχει μεταφερθεί το πτώμα, αλλά αυτό θα μας το δείξει το DNA».

Τόνισε, μάλιστα, πως υπήρχε ανησυχία το τελευταίο διάστημα και από φιλικά του πρόσωπα γιατί υπήρχε η συγκεκριμένη οφειλή και ο Μπάμπης την είχε εκφράσει σε φίλους του.

«Και ο κρεοπώλης ήταν σε άθλια οικονομική κατάσταση. Θέλω να πιστεύω στη συμπληρωματική διαδικασία πως θα μας πει μια κουβέντα», είπε, τέλος, για τον κρεοπώλη.

 

Τα «κρυμμένα μυστικά» στο «τεφτέρι»

Η έρευνα στο σπίτι του κρεοπώλη αλλά και το τετράδιο του Μπάμπη Κούτσικου  δίνουν στις Aρχές στοιχεία για πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της δολοφονίας του.

Ο  31χρονος συνήθιζε να γράφει σε αυτό το τετράδιο, που βρίσκεται ήδη στα χέρια της Ασφάλειας,  τα ποσά που έχει δανείσει αλλά και τα ονόματα.

Οι Αρχές έχουν εστιάσει σε ένα πρόσωπο που είναι γραμμένο στο τετράδιο και το οποίο  είναι και φίλος του κρεοπώλη, ενώ δικό του αντικείμενο βρέθηκε στο σπίτι του κατηγορούμενου.

Ο κρεοπώλης επιμένει ότι δεν είχε καμία οικονομική διαφορά με το θύμα.

«Δεν υπάρχουν 17.000 ευρώ, δεν έχω ιδέα για αυτά τα ποσά .Τα μόνα που δανείστηκα είναι 6.500 και 1000 και τα τελευταία τα επέστρεψα τον Δεκέμβριο», ήταν ο ισχυρισμός του στην ανακρίτρια.

Στους λογαριασμούς φαίνεται ότι υπάρχει  η καταβολή των 7.000 ευρώ μέσω e- banking,  όμως το τετράδιο του Μπάμπη δείχνει ότι υπήρχε και άλλη οφειλή.

Στο τετράδιο, το θύμα είχε σημειώσει ότι ο 51χρονος κατηγορούμενος του χρωστούσε 3.000 ευρώ, κάποια ξαδέρφη του 1.500, ένας φίλος του 400 και ένας άλλος φίλος του 100 ευρώ.

Οι Αρχές θεωρούν δεδομένο ότι ο Μπάμπης αιφνιδιάστηκε και παρασύρθηκε από τον κρεοπώλη στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρός.

Σε άλλο σημείο της απολογίας του ανέφερε ότι το θύμα του είχε πει ότι γνώρισε δύο άτομα που αναζητούν χρυσό και ισχυρίστηκε ότι ο Μπάμπης αγόρασε και ανιχνευτή.

Κενά έχουν και οι  «περίεργες» κινήσεις του πριν και μετά το έγκλημα. Μία ημέρα πριν καταγράφεται από κάμερες στο σημείο του εγκλήματος. «Δοκίμαζα τα φώτα του αυτοκινήτου μου», ήταν η απάντησή του στην ερώτηση της ανακρίτριας ενώ εντοπίστηκε από την ανακριτική αρχή ακόμη μία κίνησή του το βράδυ της δολοφονίας .

Για ποιο λόγο πήγατε στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου για να πετάξετε σκουπίδια στις 11 :45 το βράδυ; «Δεν υπάρχουν κάδοι στη γειτονιά μου. Πήρα το αμάξι γιατί βαριόμουν να περπατήσω,  και πέταξα μία μικρή σακούλα  με λίγα πράγματα».

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button