Επικαιρότητα

Χίος: Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στα Ρεστά – Παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η φωτιά που ξέσπασε κάτω από άγνωστες συνθήκες χθες στην περιοχή Ρεστά και Τριπατέ της Χίου.

Σύμφωνα με το Chios news, τα πεζοπόρα τμήματα επιχειρούσαν ακόμα και σε χαράδρες και απότομες πλαγιές και μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας πετούσαν πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο κάνοντας συνεχώς ρίψεις νερού.

Να σημειωθεί ότι στη Χίο κατέφτασε τόσο ο Περιφερειάρχης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από Μυτιλήνη, όσο και ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστάατηγος Νίκος Ρουμελιώτης, που ανέλαβε και τον συντονισμό.

Στην περιοχή παραμένουν τα πεζοπόρα τμήματα της Πυροσβεστικής με 60 άτομα, διμοιρίες των δασοκομάντος που από την 1η Μαϊου έχουν έδρα τη Χίο, ενώ ενισχύθηκαν με 14 άτομα από την Λέσβο, καθώς και από τις εθελοντικές ομάδες του νησιού.

Η φωτιά λίγο μετά τα μεσάνυχτα δεν απειλούσε κατοικημένη περιοχή παρότι νωρίτερα, κάτοικοι του χωριού Καρυές έλαβαν ειδοποίηση από τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 να απομακρυνθούν, χωρίς αυτό να χρειαστεί, τελικά.

Ήταν η πιο επικίνδυνη ώρα όταν κινδύνεψαν σπίτια στην περιοχή Τρυπατέ, στο δρόμο προς το παλιό στρατόπεδο, όπου οι κάτοικοι μας διαμαρτυρήθηκαν για έλλειψη συντονισμού και για λίγα πυροσβεστικά μέσα, όπως και απουσία υδροφόρων από πλευράς Δήμου για τον ανεφοδιασμό.

Πάντως η φωτιά δεν πέρασε τον δρόμο και παρέμεινε αρκετές δεκάδες μέτρα, χαμηλά στην πλαγιά, με πυροσβέστες να παραμένουν όλη τη νύχτα για να αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπύρωση.

Η Πολιτική Προστασία επίσης έθεσε ετοιμότητα τρία λεωφορεία συνολικής δυναμικότητας 150 θέσεων για το ενδεχόμενο να χρειαστεί απομάκρυνση των κατοίκων, αλλά όσοι έφυγαν το έπραξαν με ιδία μέσα, ενώ μετέφεραν εμφιαλωμένα νερά τόσο στους κατοίκους όσο και στις δυνάμεις που επιχειρούσαν.

Ευρωεκλογές 2024

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button